Службата за сигурност на Украйна (ССУ) повдигна обвинения във военни

...
Службата за сигурност на Украйна (ССУ) повдигна обвинения във военни
Коментари Харесай

Правителството в Скопие обяви кризисно положение в енергийния сектор


Службата за сигурност на Украйна (ССУ) повдигна обвинявания във " военни закононарушения " против чеченския водач Рамзан Кадиров.

" ССУ събра безспорни доказателства за осъществени военни закононарушения от страна на Рамзан Кадиров, началник на Чеченската република, против Даниил Мартинов, който е заместник-ръководител на Управлението на войските на Федералната национална армия на Русия в Чеченската република и против Хусеин Межидов, който е пълководец на тактическата група на 249-и обособен моторизиран батальон " Юг " от 46-а обособена оперативна бригада на Севернокавказкия регион на войските на Националната армия на Русия ", съобщи службата в " Телеграм ".

В известието се показва, че против Кадиров са повдигнати обвинявания по три члена от Наказателния кодекс, включително и за " водене на нападателна война " и " осъществяване на умишлени дейности за смяна на териториалните граници на Украйна ".

Межидов и Мартинов, който сега заема длъжността консултант на съветския министър на изключителните обстановки, са упрекнати и в " нарушение на законите и обичаите за водене на война и грубо отношение към военнопленници или хора от цивилното население ".

Рамзан Кадиров интензивно поддържа съветските военни дейности в Украйна още от самото им начало и персонално е посещавал бойното поле, а чеченските специфични елементи " Ахмат " вземат участие в боевете в Донбас, отбелязва Българска телеграфна агенция. През април Кадиров бе създаден в чин генерал-лейтенант, добавя организацията. 

През 2020 година на чеченския водач бе присъдено званието генерал-майор, за което той заяви в обществените медии, като разгласява и фотография на указа. Освен това Кадиров е притежател на званието Герой на Руската федерация, което е най-голямото държавно отличие в Русия. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР