Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи, че е арестувала

...
Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи, че е арестувала
Коментари Харесай

Зеленски иска размяна - Медведчук за пленени украинци

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) заяви, че е арестувала проруския политик Виктор Медведчук, който е най-близкият и авторитетен съдружник на Владимир Путин в Украйна, предадоха международните организации.

По-рано президентът Володимир Зеленски разгласява фотография на Медведчук, закопчан с белезници и облечен с камуфлажна униформа с пришито знаме на Украйна като апликация към нея. Медведчук, който е водач на партия " Опозиционна платформа - За живот ", се намираше под домакински арест от предходната година, откакто управляващите го упрекнаха в държавна измяна. Той обаче избяга няколко дни след началото на съветското настъпление на 24 февруари.

" Можеш да бъдеш проруски политик и да работиш за страната агресор от години. Може и да си се крил от правораздаването в последно време. Може даже да носиш украинска военна униформа за камуфлаж. Но дали това ще ти помогне да избегнеш наказване? В никакъв случай! Оковите те чакат и същото важи за предатели на Украйна като теб ", съобщи в онлайн обява началникът на СБУ Иван Баканов.

Украинският президент Володимир Зеленски предложи на Москва замяна на арестувания от управляващите в Киев украински народен представител и предприемач Виктор Медведчук, непосредствен на Владимир Путин, с пленените в Русия украинци, съобщи Франс прес.

" Предлагам на Руската федерация да заменяем този човек за нашите синове и дъщери, които сега са в плен в Русия ", съобщи Зеленски във видеообръщение в Telegram.

Украинските управляващи оповестиха нощес за ареста на 67-годишния Медведчук, който избяга от домакински арест малко след началото на съветското навлизане в Украйна и се укриваше до през вчерашния ден.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР