Служба Циркон е основана през 1994 г. със служители, идващи

...
Служба Циркон е основана през 1994 г. със служители, идващи
Коментари Харесай

Влакът на Путин – дворецът на колела за милиарди долари

Служба Циркон е учредена през 1994 година със чиновници, идващи непосредствено от аерокосмическата промишленост. Първият им контракт е привързан с производството на лабораторни коли, които да тестват жп съоръжение. Самата задача на въпросната компания изисква безусловно от множеството чиновници да живеят в своите лаборатории, само че тъй като приказваме за изключително тежка мисловна активност, през годините стартира да се покачва и техният стандарт на живот.

Една особена детайлност е, че тази компания се намира на територията на Руската федерация и е една от сполучливите такива. До момента ще открием, че същата компания е производител на някои от най-хубавите жп вагони за комфортно и красиво пътешестване, запазвайки най-високия стандарт на железниците.

Техен клиент е Grand Service Express – частна жп компания, финансирана от банка Русия. Емблемата на въпросната частна компания е сложена на влака на Путин – прочут още като Роскосмос. Рекламата на компанията показва, че вагоните Циркон са създадени за хора, които се считат за най-хубавите пасажери, само че в този случай, в цяла Русия, има единствено един човек, който ги употребява – Владимир Путин.

Компанията получава най-различни типове поръчки, само че през последните години е посочено, че би трябвало да сътвори вагони, които да разрешават спортни занимания, както и поделение за отмора. Заявката е пусната някъде през 2018-2019 година и явно съветският първи не е харесал подредбата, затова в доста къс период има бърза смяна и вагоните са изменени. Напрежението не е малко, изключително откакто още през 2017 година Олег Белозеров – шефът на съветските ЖП е изискал да се ревизират всички благоприятни условия.

Странното е, че компанията демонстрира своя дизайн, а по-късно същият би трябвало да се утвърди от няколко министерства. Поръчката е била толкоз значима, че компанията стопира производството на останалите планове, с цел да работи единствено върху този. Самите вагони са били създавани без отмора и на 3 смени. През 2018 година вагоните са предадени, Путин ги употребява, само че съветското ЖП отхвърля да ги заплати, освен това много дълго време. Причината е, че цената е била повишена – 442.4 милиона рубли. Руските железници ревизират материалите в интернет и най-после калкулират, че дължат 56.8 милиона рубли по-малко. Накрая, освен това след доста пререкания, цената е платена – 413.4 милиона рубли.

Какво се крие зад тази поръчка? Представете си фитнес зала във вагон, съпроводена със студио за хубост и турска парна баня. Освен тези капризи, в самите вагони има и здравно съоръжение от най-ново потомство, което да помогне, в случай че вероятно се наложи. Що се отнася до дребния спа център, там може да бъде открит апарат за свръхзвукова терапия, специфични нагряващи лампи и доста други. Идеята е, че тези уреди служат за подмладяването на кожата, употребявайки характерни радио талази, както и разчистване на порие с вакуум и доста други. По някаква причина, въпросното поделение би трябвало да бъде звукоизолирано и нищо не може да се чуе от него. Фитнес залата може да се похвали с съоръжение от Technogym и Abductor, само че през 2022 година е сменено с това на марката Hoist.

Най-голямото предизвикателство за техниците е обвързвано с обстоятелството, че инсталирането на тв приемниците има провокации. Трудно е да хващат сателитен сигнал, когато се минава около мостове, тунели или високи здания. Тук решението идва благодарение на съветските железници, които инсталират в допълнение устройство, работещо като буферна система, с цел да може при спиране да продължи да се предава сигнал. За страдание се оказва, че една такава система може да работи единствено за един канал. Разработва се нова система, с която съветският първи няма да чака няколко минути да се зареди малкия екран. Нещо повече, Путин изискал цифрите на каналите да бъдат подредени по метода, по който са подредени в основната кола, както и в дома му.

И откакто приказваме за два вагона, а влаковата комбинация съдържа цели 22, би трябвало да знаем, че поддръжката на специфични трен коства към 1.45 милиарда рубли.

По данни на самата компания Циркон, 8 от вагоните са били създадени преди рухването на Съюз на съветските социалистически републики. Те са механически и съдържат гаражи, информационни центрове, дизелови генератори, както и ресторант. Вагоните на Путин стартират да идват като поръчки през 2004 година Първият е с номер 017-70445. Още тогава се акцентира лукса, тъй като президентът изискал да има душ кабина, естествена тоалетна, телефон, плазмен тв приемник, DVD, аудио система и още доста други. Всичко трябвало да бъде създадено от дърво, като специфичен знак на страната. И не всички вагони се употребяват от самия Путин, по думите на някои очевидци, вагоните с номера 017-79925 са били видяни в Украйна през 2010 година с визитата на патриарх Кирил, неговите две лимузини Cadillac са били открити точно там.

Интересното е, че множеството фотоси в интернет идват от самите чиновници и обслужващ личен състав, единствената жива и съществуваща връзка идва от среща на Путин на 19 октомври с Аркади Дворковчи и министъра на превоза Максим Соколов. Вагонът е създаден точно от компанията Циркон. В техният уебсайт може да се открие същия вагон, като се акцентира, че дизайнът е изработен като класика, употребявайки чисто дърво и специфични орнаменти.

Изработката единствено на този вагон през 2005 година коства 18.5 милиона рубли. Въпросните се държат в 9-та индустриална зона на Москва. Именно там са били всички транспортни единици на Леонид Брежнев по време на неговото ръководство. През 2001 година Ким Чен Ир посещава Русия и също оставя своя трен там.

Официално Путин няма никаква връзка с това първокласно транспортно средство и никой не знае кои действително са притежателите. Единственият забавен контакт е компанията „ Vemina Aviaprestige “, която извършва поръчки за съветския специфичен отряд, който се употребява още веднъж от Путин. Луксът е единствено едно от провокациите за Циркон. Компанията би трябвало да показва своя дизайн на специалние служби и на шеф Юри Мусиенко, който се занимава със сигурността на Путин. Той показва каква отбрана би трябвало да се инсталира на вагоните.

Мусиенко е изискал да има взаимозависимост с президента само и единствено в спа залата, до момента в който в някои други няма никаква връзка. Странно е, че във фитнес залата би трябвало да има две кошчета с най-малко 5 литра размер. Най-странното е, че с помощта на ФСО, няма никаква информация или мемоари в документите на Циркон, които приказват за равнището на сигурност. Прозорците са бронирани сигурно, само че единствено толкоз.

Интересното е, че има специфични зони, в които защитата може да отвръща на удара, в случай че се постанова. Купетата са подсигурени и със специфична система, която отстрани теча на информация от акустични диалози. По публична информация, когато са поръчвани, всички купета возят повече от удобно при скорост от 160 км/ч и през последните години е допустимо да са усъвършенствани и да остават постоянни при скорост от 200 км/ч.

Хубаво е да има подобен клиент, тъй като Циркон показват, че работят върху други специфични поръчки. Едната е обвързвана със основаването на специфичен мултимедиен център с цена от 405.5 милиона рубли и някъде през март, тази година са предадени дизайните на самите специалисти. Вторият вагон още веднъж е привързан със спорт и спа процедури и е на цена от 562.2 милиона рубли. Вагонът е вкаран в произвеждане на 15 февруари тази година, а до края на юли би трябвало да дойде и здравното съоръжение.

Други два вагона ще бъдат добавени в следствие, като се твърди, че първият е разграничен на четири отделения и разполага с бар, до момента в който другият ще има 6 отделения. Общата цена и на двата е към 557.86 милиона рубли. В листата с поръчки има и два вагона, които ще бъдат предопределени за вечеря и специфични отделения, които се създават сега, само че не са посочени. Цената им е 228.8 милиона рубли.

Друга двойка вагони за отмора е в развой на договаряния и откакто се приказва за първообраз, цената най-вероятно ще бъде към 1.7 милиона рубли и към 1 милион рубли за направа до 2024 година В общи линии ще открием, че Владимир Путин създава своя замък на колела, който най-малко е в пъти по-евтин от формалния замък. Цената за всичко това коства към 6.8 милиарда рубли, а поддръжката на някои от главните вагони излиза по 1.45 милиарда рубли, до момента в който поддръжката на вагон-спа е към 413.4 милиона рубли. До този миг са заплатени към 4.95 милиарда рубли за реновиране.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР