Служба на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа заяви,

...
Служба на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа заяви,
Коментари Харесай

Доклад сочи: Руснаците изнасилват, екзекутират незаконно и отвличат при инвазията в Украйна

Служба на Организацията за сигурност и съдействие в Европа съобщи, че съветските сили в Украйна са направили съществени нарушавания на интернационалното филантропично право и на човешките права, предават ДПА и Българска телеграфна агенция.

Базираната във Варшава Служба за демократични институции и човешки права, която е институция на ОССЕ, разгласява през вчерашния ден собствен отчет, в който изложи сведения за съществени нарушавания, осъществени от Русия в границите на спора в Украйна и включващи обстрела на спектакъл в Мариупол в средата на март и на железопътна гара в Краматорск при започване на април.

В отчета си службата показва сериозното си безпокойствие по отношение на обсадите на украински градове от съветските сили, при които на цивилните се лишава опцията да се изтеглят.

Поведението на съветските войски в Украйна се характеризира с общо неспазване на базисни правила на интернационалното филантропично право, акцентира службата на ОССЕ.

Очевидци оповестяват за случаи на противозаконни изтезания, арестувания, отвличания, изтезания и полово принуждение, акцентира службата.

В отчета на службата се споделя също по този начин, че и украинските войски са направили нарушавания на филантропичното права. Службата означи, че и двете страни в спора са направили нарушавания на правата на военнопленници.

В отчета се акцентира, че е дело на Службата за демократични институции и човешки права, а не на самата ОССЕ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР