Случващото се в Украйна предопределя ръста в цените. Очаквам 15%

...
Случващото се в Украйна предопределя ръста в цените. Очаквам 15%
Коментари Харесай

Експерт: Няма причина за сериозно увеличение на тока до 1 юли

" Случващото се в Украйна предопределя растежа в цените. Очаквам 15% нарастване на природния газ. Това ще докара до растеж в цената на топлоенергията с към 30%. Няма причина за съществено нарастване на електрическата енергия до 1 юли ", съобщи пред Нова телевизия енергийният специалист Васко Начев и посочи, че е доста комплицирано да се внася газ от Турция.

" Търсенето на полутечен газ е доста по-голямо от предлагането, по тази причина ще е доста мъчно да се реализира " предвижда Начев.

От своя страна Щерю Ножаров от БСК показа, че не се чака шоково повишаване на цените на електрическата енергия след отпадането на мораториума до лятото:

" Отоплителният сезон завършва, само че ще имаме опция за диверсификация с новите газови връзки от септември месец. За новия отоплителен сезон ще можем да разчитаме на разнообразни източници, което ще намали цените ".

Според него, него цената на природния газ ще е до 17%.

" Очаква се да бъде направена връзка с Израел. Има опция и за газ от Азербайджан, както и полутечен от Съединени американски щати ", изясни той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР