Случващото се в парламента прилича на предизборен дебат, но извън

...
Случващото се в парламента прилича на предизборен дебат, но извън
Коментари Харесай

Харалан Александров: Опасявам се ДБ да не бъде канибализирана от ПП

" Случващото се в Народното събрание наподобява на избирателен спор, само че отвън това наподобява и на отговор на доста трагичната обстановка, в която се намира страната, и на подготовка за огромното пренареждане и пренаместване на пластове, което следва. " Тази позиция изрази пред общественият антрополог Харалан Александров.

" В тези трагични моменти, в които залогът за обществото става доста висок, се постанова да бъде напусната нормалната рутина на политическото държание - повторение на опорки, да се правят идеологически заклинания, заклеймяване на враговете и ентусиазиране на партийните ядра. Отвъд това следва съществено оживление и разбъркване в политическото пространство. Това се вижда и в опита да се възвърне левицата ", аргументира се той. 

Според Александров държавно управление може да се образува единствено към ГЕРБ.

" ГЕРБ вършат всичко допустимо, подавайки ръка на " Демократична България " (ДБ), тъй като " Продължаваме промяната " (ПП) са неспасяеми. Видимо е, че Демократична България не може да вземе завоя и стартира да изпада от курса на историята ".

ГЕРБ могат да си разрешат и да създадат държавно управление, и да не създадат - те са в win-win обстановка сега и това е огромната смяна, уточни Александров.

" Политическа партия и Демократична България се провалят в това да се оправят със обстановката и се оказват в глуха отбрана. (...) Може би най-голямата загуба от страна на Политическа партия е, че изгубиха моралната идея.... Печелят силите на статуквото, т.е. естествените систематични партии ", счита общественият антрополог.

Харалан Александров предвижда Демократична България да бъде " канибализирана " от Политическа партия, откакто това към този момент се е случило с " ИТН " и Българска социалистическа партия, които също бяха в обединението с Политическа партия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР