Случващото се през последните часове е тежък удар по демокрацията

...
Случващото се през последните часове е тежък удар по демокрацията
Коментари Харесай

Иван Тотев: Случващото се е тежък удар по демокрацията и невиждана репресия

Случващото се през последните часове е тежък удар по демокрацията в България и невиждана принуда. Това написа в профила си във Facebook регионалният координатор на ГЕРБ и народен представител инж. Иван Тотев. Той добавя, че пловдивската конструкция на партията стои твърдо зад своя водач Бойко Борисов.

Припомняме, че по-рано през днешния ден към 200 души се събраха на митинг пред Министерския съвет в поддръжка на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който нощес бе арестуван за 24 часа след нощна акция на полицията в дома му в Банкя. Кметът Здравко Димитров, районни кметове, общински съветници от Пловдив и симптазанти на ГЕРБ също се включиха в митинга.

„ Това е полицейски произвол, а сякаш сме правова държава”, сподели пред наш кореспондент Зико. Той добави, че са му се обадили редица хора, които не са членове на ГЕРБ, само че ще поддържат митинга поради дейностите на властта.



Дълъг пост в поддръжка на Борисов написа и Дани Каназирева. „ Като жител, правист и човек, който в никакъв случай не е взел участие в ръководството и постоянно е бил в съпротива, ще кажа, че това, което се случва в страната ни не е обикновено за демократична и правова страна в 21 век - да извършваш изземване и претършуване и да задържиш без доказателства водача на най-голямата опозиционна партия в България, и то без позволение на арбитър. Нещо повече даже да не допуснеш юрист при осъществяването на всички тези дейности. Позволихме да ни върнат към едни мрачни и мракобесни времена на комунизма, когато без съд и присъда, хиляди хора изчезваха единствено, тъй като са неуместни на властта. Когато разпоредиш арест на водача на опозицията във времена на толкоз тежко разделяне, демонстрира единствено уязвимост и липса на държавническо и отговорно държание. Този милиционерски акт ще бъде наказан на най-високо равнище в Европа. За страдание зад всичко това, зад този цирк, който цели похищение на публичното внимание, се крие безпомощността и изключителната безредица и непросветеност на това държавно управление да се оправи с която и да е рецесия в страната, а може би и още нещо с доста по-сериозни последствия за България”, написа Каназирева.

„ Оставка дилетанти!”, пък гласи постът на депутатът от ГЕРБ Пловдив област Младен Шишков. Влизайки в Парламента, той бе безапелационен, че не се срами от нищо, защото във всичките си дейности през целия си политически живот се е управлявал от ползите на народа.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР