Случващото се на политическото поле трябва да бъде ясно, прозрачно

...
Случващото се на политическото поле трябва да бъде ясно, прозрачно
Коментари Харесай

Стефан Янев, „Български възход“: За да има правителство, е нужна коалиция

Случващото се на политическото поле би трябвало да бъде ясно, транспарантно и разбираемо за всички. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria ръководителят на партия " Български напредък " Стефан Янев. Конструкцията, с която едно болшинство може да бъде в основата на лъчение на държавно управление се базира на съдружно съглашение, безапелационен бе той.

България се намира в политическа рецесия през последните две години, която се характеризира с опълчване в политическото говорене. Противопоставянето има смисъл дотолкоз, доколкото гласоподавателите биха могли да разграничат тезите на другите политически сили.

Обществото схваща позицията на „ Български напредък “ във връзка с войната в Украйна. Нямаме нищо срещу да се оказва помощ на жертвата в този спор, само че с опциите на българската войска и промишленост. Това обаче би трябвало да се случва със опазване на задоволителен потенциал за личната ни защита, сподели Янев. Решението за помощ към Украйна докара и до друго значимо такова, а точно - всяко едно оръжие, което излиза от инвентара на българската войска би трябвало да бъде сменено с ново. Това може да се случи посредством триъгълни покупко-продажби, с помощ от съдружниците ни от НАТО и Европейски Съюз или от държавния бюджет, посочи Янев. Целта обаче е да се задържи потенциала на българската войска.

По отношение на цените на питателните артикули у нас Янев уточни, че страната има задоволително контролни органи, посредством които е в положение да оказва въздействие, изключително в секторите, където се допуска, че се образуват картели. Необходими са и други начинания, които да подкрепят дребния и междинния бизнес. Сред тези механизми би могъл да е районен принцип на разпространение на българските плодове и зеленчуци – в комерсиалната мрежа да се продават артикули, създадени на не повече от 100 километра разстояние.

Повече вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР