Случвало ли ви се е през лятото, когато температурите достигат

...
Случвало ли ви се е през лятото, когато температурите достигат
Коментари Харесай

5 добри причини да запазите дългата си коса

Случвало ли ви се е през лятото, когато температурите доближават до 35 градуса на сянка, просто да ненавиждате дългата си коса? В такива моменти бихте дали благо и драго, с цел да бъдете със супер секси къса прическа.

И в действителност късата коса има доста преимущества, само че тук сме ви подготвили пет добри аргументи, с цел да запазите дългата си коса и да не се подадете на краткотрайния подтик.

1. Полагане на ежедневни грижи

Късата прическа е доста капризна и изисква полагане на ежедневни грижи. Тя би трябвало всеки ден да се мие и суши, в случай че желаеме да стои добре. Когато сте с къса коса не можете да си позволите даже и един ден, без да я оправите. В противоположен случай наподобява меко казано, хм, необичайно.

Като прибавим към това и обстоятелството, че в случай че не си оформите късата коса, този вид прическа постоянно наподобява по този начин като че ли одеве сте станали от леглото –  считаме, че това са задоволително положителни аргументи, с цел да си запазите дългите си коси.

2. Мъжете харесват дълги коси

Вярваме или не, мощният пол несъмнено обръща внимание на детайлите. Не е загадка, че за мъжете външният тип на дамата е извънредно значим, тъй че напълно естествено е те да имат своите желания.

Оказва се, че мъжете избират дамите с дълги коси. В свое скорошно изявление даже и сексапилната актриса Мишел Уилямс признава, че откакто си е отрязала косата е получила похвали за новата си прическа единствено от дами и хомосексуалисти.

Много мъже считат, че дългите коси придават на дамата повече страст и по някакъв мистериозен метод я вършат по-женствена. И в случай че това не е добра причина да се замислите преди да се подстрижете…

3. Зимният мраз

През горещите месеци доста дами се замислят дали да не отрежат косата си точно поради летните жеги. Истината обаче е, че всички, които са се подали на този подтик,  през зимните месеци горчиво са съжалявали. България е страна с сдържан климат, само че последните няколко зими всички имахме чувството, че сме се првърнали в герои от кино лентата „ Ледена ера ”.

Така че преди да  отрежете гъстите си дълги коси,  добре си помислете дали сте подготвени непрекъснато да усещате студения зимен вятър върху врата си. Колкото и необичайно да звучи, дългата коса защищава от мраз и пази шията. Така че може би по-доброто решение е просто през летните месеци, когато ви е топло, да си връзвате косата на опашка или кок, в сравнение с напряко да си я режете. А през зимата ще имате сигурна отбрана в лицето на вашата вярна коса.

4. Липсата на подобаващи аксесоари

На всички ни се е случвало да имаме дни, в които косата ни просто стърчи във всички направления и не стои добре. В такива моменти на помощ идва положителната остаряла шапка  или шнола и хоп, всичко се оправя. Това обаче не важи за късата коса. Късата прическа изисква доста повече време за оправяне и при нея е доста мъчно да се намерят подобаващи аксесоари.

Например общоприета шапка с козирка стои съвършено на всевъзможен тип дълга коса, само че на човек с къса прическа несъмнено не му отива. Същото важи и за бомбето или пък шапките с външна страна. Перфектни са за дълги коси, само че на къси прически просто стоят необичайно. Така че в случай че сте почитателки на аксесоарите за коса, би трябвало да знаете, че с къса прическа изборът за такива аксесоари става много стеснен.

5. Късата коса пораства постепенно

Много постоянно ви е минавало през мозъка: „ Дори и да си отрежа косата, тя ще порастне бързо ”. Е, да но не. Истината е, че късата коса пораства извънредно постепенно. Ако си отрежете косата и след това решите да си я пуснете още веднъж, би трябвало да сте наясно, че ще ви отнеме цяла безкрайност, до момента в който косата ви си възвърне предходния тип.

И въпреки че косата би трябвало да порастне най-малко със сантиметър на месец, когато желаете да я вършиме по-дълга, този развой ви се коства безконечен. Още един минус е, че, когато косата ви стартира да пораства, тя стартира да придобива странни и причудливи форми и в подобен интервал е невероятно да я приведете в порядъчен тип. Така че преди да хванете ножицата и да си отрежете косата, добре си помислете дали сте подготвени за всичко това.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР