Случвало ли ви се е да не можете да заспите

...
Случвало ли ви се е да не можете да заспите
Коментари Харесай

Най-честият служебен проблем, заради който хората губят съня си

Случвало ли ви се е да не можете да заспите от паника за нещо, обвързвано с работата? Е, на множеството хора им се случва.

Според ново проучване, извършено от услугата Accountemps, най-честата причина, заради която чиновници страдат от бодърствуване, е " възприятие за заетост " . 50% от участниците са показали точно нея. На второ място (48%) пък се подрежда " длъжностен проблем ".

Други аргументи са загубата са сън са " разногласия с сътрудници " (20%), " терзание, че може да ме уволнят " (18%) и " призрачен началник " (16%).

В изследването са взели участие 2800 чиновници от 28 огромни американски града. Общо 44 на 100 от тях са декларирали, че постоянно имат нарушавания в съня поради работата си, а единствено 13 процентса са споделили, че това в никакъв случай не им се случва.

" Факторите, които ни основават стрес на работа, постоянно ни следват и у дома. Но би трябвало да се опитваме да ги оставяме на вратата, тъй като прекомерното фокусиране върху тях ще докара до по-лошо показване в офиса, а евентуално и до проблеми в персоналния живот ", декларира Майкъл Щайниц, изпълнителен шеф на Accountemps.

Изследването сочи, че най-вече чиновници имат проблеми със съня в Маями. Следват Нашвил и Ню Йорк, както и Чикаго и Сан Франциско. Най-спокойни за работата си пък са хората в Сан Диего и Питсбърг.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР