Случаят се е разминал на косъм от трагедия, бургазлиите реагирали

...
Случаят се е разминал на косъм от трагедия, бургазлиите реагирали
Коментари Харесай

Добрият пример! Футболни съдии от Бургас спасиха живота на млад мъж, припаднал зад волана в движение на АМ „Тракия“

Случаят се е разминал на косъм от покруса, бургазлиите реагирали стремително и помогнали на непознатия мъж

Разказваме ви за четирима бургаски футболни съдии, които избавиха живота на водач, получил епилептичен пристъп в придвижване на Автомагистрала „ Тракия “. Действието се развива в събота, малко след 19 часа, когато реферите се прибират от дерби от Трета лига в Стара Загора сред ФК „ Верея “ и „ Левски “-Карлово.

По автомагистралата, малко преди Нова Загора, в посока Бургас, виждат лек автомобил Волво, с шуменска регистрация, който се е блъснал в разграничителната мантинела в ляво. Мъжете спрели, макар трафика по аутобана, с цел да видят какво се случва.

Оказва се, че лидерът на шуменската кола е получил припадък и е изгубил надзор над возилото. Това пък довело до лек удар с мантинелата.

Отидохме до колата и се опитахме да отворим. Шофьорът беше като че ли неподвижен, не знаехме какво му е. Започнахме да клатим Волвото и тъкмо щяхме да разрушаваме предното стъкло, той стартира да се свестява. Помогнахме му да излезе и да вземе въздух. Обясни, че има неврологично заболяване, от време на време получава краткотрайни пристъпи и губи схващане. През това време минаха десетки коли, само че никой не спря. Волвото беше в изпреварващата лента и кой знае какво можеше да стане, в случай че не бяхме реагирали. Звъннахме на тел. 112 и на място дойде полицейски екип. Цяло знамение е, че не се е стигнало до сериозна злополука “, описа пред кореспондент на Флагман.бг делегатът на бургаските съдии Стоян Вътев, който в този миг е бил с сътрудниците си Светослав Лазаров, Ганчо Джевелеков и Димо Стоянов.

Тази къса, само че показателна история, за следващ път потвърждава, че малко на брой измежду нас не подминават непознатата злочестина. Десетки коли са минали около безпомощния лидер до идването на бургазлиите, а откакто те са спрели, никой различен не е реагирал. Утре на мястото на младежа с Волвото обаче, недай, Боже, да бъдете Вие.
 Това е лидерът на Волвото
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР