Случаите на COVID-19 отново достигнат относително високи нива. Вариантът JN.1

...
Случаите на COVID-19 отново достигнат относително високи нива. Вариантът JN.1
Коментари Харесай

Вижте актуалните симптоми на COVID-19

Случаите на COVID-19 още веднъж доближат релативно високи равнища. Вариантът JN.1 имаше бързо разпространяване през декември 2023 година и в този момент се трансформира в най-често срещания вариант на вируса, разпространяващ се в Съединени американски щати, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати. Случаите на JN.1 интензивно се популяризират в Обединеното кралство, както и в Китай и Индия.

В момента здравните управляващи не са сигурни дали инфекциите с JN.1 провокират разнообразни признаци от други разновидности, като се  отбелязва, че „ типовете признаци и какъв брой тежки са те нормално зависят повече от имунитета и цялостното здраве на индивида, в сравнение с кой вид предизвиква зараза. "

Въпреки това хората оповестяват за малко по-различни признаци на COVID-19 този сезон. 

Последните данни от декември 2023 година от Службата за национална статистика на Обединеното кралство показват, че най-често съобщаваните признаци измежду интервюираните респонденти с COVID-19 включват:

Хрема (31,1%)
Кашлица (22,9%)
Главоболие (20,1%)
Слабост или отмалялост (19,6%)
Мускулна болежка (15,8%)
Възпалено гърло (13,2%)
Проблем със съня (10,8%)
Безпокойство (10,5 %).

Много от главните признаци, в това число хрема и кашлица, са докладвани измежду хората с Коронавирус от 2020 година, макар че описът включва някои нови допълнения, като проблеми със съня и тревога. 

Също по този начин е удивително, че загубата на усет и подушване – някога смятана за издайнически симптом на COVID-19 – в този момент се оповестява единствено от 2 до 3 % от инфектираните хора.

Внезапното повишаване на JN.1 допуска, че той е или по-заразен или по-добър в избягването на имунната ни система. Въпреки това, положителната вест е, че сега нищо не подсказва, че е по-агресивен от останалите разновидности.

„ Понастоящем няма доказателства, че JN.1 съставлява нараснал риск за публичното здраве спрямо други циркулиращи сега разновидности “, написа CDC на уеб страницата си.

По-широките насоки за COVID-19 остават съвсем същите както постоянно: бъдете деликатни и в случай че пробата ви е позитивен, най-добре е да останете у дома, като се изолирате от другите най-малко пет дни. Здравните управляващи означават:

„ Важно е да знаете, че съществуващите ваксини, проби и лекувания към момента работят добре против JN.1 ".

Съдържанието на тази публикация не е предопределено да замести професионален медицински съвет, диагноза или лекуване. Винаги търсете съвет от квалифицирани здравни експерти с въпроси, които може да имате по отношение на медицински положения.   
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР