Словенският премиер Марян Шарец заяви, че няма намерение да отговори

...
Словенският премиер Марян Шарец заяви, че няма намерение да отговори
Коментари Харесай

Словения няма да участва в срещата за Маракешката декларация за миграция

Словенският министър председател Марян Шарец съобщи, че няма желание да отговори на поканата да взе участие в конференцията идващия месец в Маракеш, на която би трябвало да бъде доказана по този начин наречената " Маракешка декларация за миграция ", акцентирайки, че това е необвързващ документ.
" Глобалния контракт за сигурна, регламентирана и правна миграция, наименуван " Маракешка декларация ", е необвързващ документ и по този начин би трябвало да се гледа на него “, сподели Шарец.
Той добави, че към този документ " без потребност подвигат звук " и няма желание през декември да отиде в Маракеш, добави БГНЕС.
Шарец акцентира, че държавното управление оставило разглеждането на декларацията на министерството на външните работи, което в този момент води някогашният министър председател Миро Церар.
И хърватският президент Колинда Грабар-Китарович няма да отиде в Маракеш.
По гледище на публицистите за смяна на отношението към Маракешкото съглашение, тя упъти интересуващите се от отговор към министерството на външните работи и европейските въпроси.
„ Отговорното министерство е министерството на външните работи и европейските въпроси, координатор на договарянията. Вместо да разгласяват моята преписка, те имаха обвързване да осведомят жителите защо става дума, какво се подписва или не се подписва в Маракеш “, съобщи Грабар-Китарович, добавяйки, че министерството е осведомено, че тя няма да върви в Маракеш.
Оттеглянето от този контракт бе оповестено от Австрия, следвайки образеца на Съединените щати и Унгария.
Виена счита, че Договорът на Организация на обединените нации за миграция е несъответствуващ за контролиране на емигрантските въпроси и заплашва със загуба на суверенитет в мигрантската политика и " заличаване " на разликите сред легалната и незаконната миграция.
Неприсъединяване към контракта обмислят също по този начин Полша и Чехия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР