Словенските депутати избраха ново лявоцентристко правителство на премиера Роберт Голоб,

...
Словенските депутати избраха ново лявоцентристко правителство на премиера Роберт Голоб,
Коментари Харесай

Лявоцентристи поемат властта в Словения

Словенските депутати избраха ново лявоцентристко държавно управление на премиера Роберт Голоб, който управлява новосъздадената Партия на свободата и размени десния Янез Янша, предава Ройтерс.

Петдесет и трима депутати в 90-членния парламент утвърдиха държавно управление , формирано от министри от Партията за свободата на Голоб, социалдемократите и левицата, които образуваха коалиция след постоянните парламентарни избори,. В тях партията на Голоб победи Словенската демократична партия на Янша. Двадесет и осем народни представители гласоподаваха срещу.

Голоб, някогашен изпълнителен шеф на държавна енергийна компания, сподели, че неговото държавно управление от 17 министри ще включва опитни политици и специалисти, от които седем ще бъдат дами, най-големият брой до момента .

" Ние не желаеме държавно управление, което ще се нуждае от 100 дни мир, тъй като знаем, че няма да го имаме ", сподели Голоб пред Народното събрание, имайки поради обстановката в света, която става все по-напрегната.

Той сподели, че целите на новото държавно управление ще бъдат възстановяване на здравната и обществената системи, деполитизиране на полицията, фокусиране върху зелената сила и увеличение на медийните свободи.

Правителството включва някогашния министър-председател Марян Шарец, който в този момент ще бъде министър на защитата , и члена на Европейския парламент Таня Файон, която е одобрена за външен министър .

Файон сподели, че избира да види Словения да се сближава с " главните страни от Европейски Съюз " като Германия, Франция и Италия , в сравнение с със страните от Вишеградската група, съюз на Чехия, Унгария, Полша и Словакия, който беше желан от някогашния министър председател Янша.
 Управляващите губят властта в Словения, съгласно екзитпол
Управляващите губят властта в Словения, съгласно екзитпол

Която и партия да завоюва изборите, ще би трябвало да си обезпечи съдружни сътрудници за сформиране на ново правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР