Словения започна работа по удължаване на оградата по южната си

...
Словения започна работа по удължаване на оградата по южната си
Коментари Харесай

Словения удължава граничната ограда срещу мигранти

Словения стартира работа по удължение на оградата по южната си граница с Хърватия, с което цели да задържи на открито растящия брой мигранти,влизащи незаконно в страната, съобщи " Ройтерс ".

Словенската полиция записва 7415 незаконни мигранти през първите седем месеца на тази година, скок с 56% в съпоставяне със същия интервал през 2018 година, до момента в който доста хора пробват да стигнат западноевропейските страни през Балканите.

Миналия месец държавното управление подписа контракт със сръбската компания Legi-SGS за 40 км ограда по границата с Хърватия. След като тази част бъде приключена, общата дължина на оградата ще е 219 км и ще покрива съвсем една трета от словенската граница с Хърватия.

" Оградата ще бъде построена краткотрайно в областите, където е належащо, с цел да се предотврати незаконното секване на държаната граница и да се подсигурява сигурността на хората и тяхната благосъстоятелност ", сподели Ирена Ликар, представител на вътрешното министерство.

Словения стартира да построява гранична ограда по време на бежанската рецесия през 2015 година, когато за интервал от шест месеца към половин милион незаконни мигранти минаха през страната. Новият сектор ще бъде към 2.5 метра висок и ще се построи по брега на река Купа, която тече сред Словения и Хърватия.

Повечето незаконни мигранти идват от Пакистан, Алжир, Афганистан, Мароко и Бангладеш. Много дребна част търсят леговище в Словения, а множеството не престават към Италия и Австрия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР