Словения ще изгради временно съоръжение за посрещане на мигранти на

...
Словения ще изгради временно съоръжение за посрещане на мигранти на
Коментари Харесай

Словения изгражда временно съоръжение за посрещане на мигранти на границата с Хърватия

Словения ще построи краткотрайно оборудване за посрещане на мигранти на граничния пункт „ Обреже “ на границата с Хърватия в опит да се оправи с възходящия брой незаконни мигранти, заяви уеб сайтът „ Словения таймс “.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1445
Правителството посочи, че повода за тази стъпка е ситуацията със сигурността в района на фона на неналичието на усъвършенстване на обстановката в страните на генезис на мигрантите.

Броят на незаконните влизания в Словения се е нараснал доста през 2023 година, заяви през вчерашния ден държавната работа за връзка, обявявайки решението за основаване на уреди за обработка на документите на мигранти на границата.

Статистиката от полицията сочи, че противозаконните прекосявания в Словения от Хърватия са се нараснали с 84 на 100 предходната година до 58 193, което е 96 на 100 от всички противозаконни влизания, регистрирани през 2023 година

Съоръжението за приемане на мигранти в “Обреже ”, някогашния граничен пункт по пътя, който свързва столиците Любляна и Загреб, преди влизането на двете страни в Шенген, ще се употребява за най-много три години, посочи държавното управление.

Хърватия стана член на Шенгенското пространство на 1 януари 2023 година, а Словения е в зоната без гранични инспекции от 2007 година.

Първоначално на „ Обреже “ ще бъдат сложени ограда, три контейнера за настаняване, три палатки и два санитарни контейнера. При всяка от идващите две етапи ще бъдат сложени още две палатки.

Правителството взе решение за построяването на оборудването, защото локалните полицейски сектори на границата нямат потенциал да обработват огромния брой жители на трети страни, а Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Обреже “ дава опция за бързо основаване на такива уреди.

Правителството има намерение да прави всички законови процедури допустимо най-бързо, като в същото време подсигурява спазването на минималните стандарти и правата на мигрантите. 

За да се оправи с незаконната миграция, Словения вкара още веднъж инспекции на граничните пунктове с Хърватия и Унгария през октомври.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР