Словашките шофьори на камиони заплашват да блокират главния граничен пункт

...
Словашките шофьори на камиони заплашват да блокират главния граничен пункт
Коментари Харесай

Словашките превозвачи заплашват да блокират граничния пункт с Украйна от 1 декември

Словашките водачи на камиони заплашват да блокират основния граничен пункт на страната с Украйна от 1 декември, в случай че не бъдат подхванати ограничения за ограничение на конкуренцията от страна на украинските транспортни компании, съобщи ръководителят на асоциацията на превозвачите UNAS, представен от " TVP World "

Заплахата идва след акцията на полските водачи на камиони, които от три седмици сполучливо блокират няколко пропускателни пункта с Украйна, с цел да изискат по-строги условия за украинските сътрудници, като както полските,така и и словашките превозвачи се оплакват, че оферират по-ниски цени за услугите си, поради нелоялната конкуренция от украинска страна.

Докато полските компании би трябвало да се придържат към разпоредбите на Европейски Съюз, като да вземем за пример наложителните интервали за отмора на камионите, украинските компании не са обвързани с тези разпореждания, даже когато работят в Полша. Това е изключително проблематично в Източна Полша, където товарните транспорти са жизненоважни за стопанската система.

Действията на Словакия ще доведат до затваряне на граничния пункт Вишне Немецке/Ужгород, единственият на границата, отворен за тежкотоварни камиони.

Полските водачи на камиони започнаха своя митинг на 6 ноември с искане Европейският съюз да вкара още веднъж разрешителна система за украинските водачи на камиони, влизащи в блока, и за водачите на камиони от Европейски Съюз, влизащи в Украйна, с изключения за филантропична помощ и военни доставки. Разрешителните бяха отстранени след нахлуването на Русия в Украйна предходната година.

Ръководителят на UNAS Станислав Скала съобщи, че неговата група ще изчака до 30 номври да види реакцията на Министерството на превоза, преди да вземе дефинитивно решение.

Той съобщи, че на 4 декември ще има среща на европейските министри на превоза в Брюксел, само че не се надява на огромен пробив.

" Изглежда, че нито украинската страна, нито [Европейската] комисия са склонни да правят отстъпка ", сподели той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР