Словашката полиция провежда днес акция "Чистилище", свързана с разследване на

...
Словашката полиция провежда днес акция "Чистилище", свързана с разследване на
Коментари Харесай

Словашката полиция задържа бившия си началник при специална акция

Словашката полиция организира през днешния ден акция "Чистилище ", обвързвана с следствие на закононарушения в редица правоохранителни органи. Това заяви словашката телевизия Те А 3, базирайки се на представителя на Специалното ръководство на прокуратурата на страната Яна Тьокьольова, представена от ТАСС.

"В рамките на акцията са арестувани огромен брой лица за закононарушения, в това число основаване и активност на проведена незаконна група, а също по този начин корист със служебно състояние ", означи говорителката и добави: "На тези лица са повдигнати съответните обвинявания ".

Говорителката към този момент не даде повече детайлности. Според информация на малкия екран, акцията се организира в цяла Словакия. В рамките й полицията е задържала, в частност, някогашния шеф на националната полиция Тибор Гашпар и някогашния началник на националната организация по криминалистика Петер Грашко.

Във вилата на арестувания Гашпар в град Нитра се прави обиск. Това удостовери юристът му Марек Пара.

Извършват се обиски и в домовете на наскоро подали оставки високопоставени офицери от полицията. За разпит пред следователи е докаран някогашният шеф на специфичния отдел за битка с корупцията Роберт Краймера.

Операция "Чистилище ", съгласно информации на телевизия Те А 3, е обвързвана с следствие на данни, с които разполага следствието, за причастност на високопоставени чиновници на правоохранителните органи към престъпни закононарушения, в това число корупция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР