Словашка компания ще ремонтира повредени украинска бронирани машини в отговор

...
Словашка компания ще ремонтира повредени украинска бронирани машини в отговор
Коментари Харесай

Словакия се сдоби с Пейтриът и започва да ремонтира украинско оръжие

Словашка компания ще ремонтира развалени украинска бронирани машини в отговор на молба от страна на Киев, разгласи през вчерашния ден словашкото министерство на защитата, представено от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Държавното сдружение " Конструкта - Дифенс " (Konstrukta - Defence) подписа контракт с украинската страна за ремонт и модернизиране на украинска военна техника ", съобщи в официално съобщение говорителката на отбранителното министерство Мартина Ковал Какашчикова.

Първата пратка военно съоръжение, което ще бъде изпратено от Украйна в Словакия, ще съдържа десетки разследващи бронирани коли BRDM-2, посочи говорителката.

Словашкият министър председател Едуард Хегер и министърът на защитата Ярослав Над към този момент показаха предпочитание за оказване на помощ на Украйна посредством поправяне на нейна военна техника.

Подобна помощ беше препоръчана предишния месец на Украйна от Чехия. На първо време дъщерни компании на промишления холдинг " Чекословак груп " (CSG) ще ремонтират употребяваните от украинските сили руски танкове T-64.

България също беше измежду страни, от които беше поискано да се ремонтира украинска техника. На среща сред президента на Украйна Володимир Зеленски и премиера на България Кирил Петков стана ясно, че Киев е предложил у нас да се ремонтира военната техника.
ТЕМА преди 14 минути 279 преди 11 часа 1693 преди 12 часа 2067
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР