Словакия възнамерява да прехвърли на Украйна своите изтребители МиГ-29 от

...
Словакия възнамерява да прехвърли на Украйна своите изтребители МиГ-29 от
Коментари Харесай

Словакия изпраща като военна помощ на Украйна своите МиГ-29

Словакия има намерение да трансферира на Украйна своите изтребители МиГ-29 от времето на някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Прехвърлянето на самолетите може да се реализира, откакто държавното управление се контракти с Полша и Чехия за взаимна защита на въздушното пространство.

По-рано беше обявено, че Словакия ще изпрати на Украйна 30 танка Т-72, а в подмяна ще получи от Германия Leopard 2A4. На Словакия са препоръчани единствено 15 немски танка. Според Министерството на защитата това е било неравностойна замяна, тъй че плануваната договорка е пропаднала.

По-рано беше обявено, че Словакия е изпратила на Украйна нов пакет за помощ в региона на защитата. Украинските военни получиха пет хеликоптера и муниции за РСЗО " Град ". Членка на НАТО и западен комшия на Украйна, Словакия мощно поддържа защитата на Украйна против съветската инвазия.

Преди това тя е дарила друго военно съоръжение и муниции, в това число системата за противовъздушна защита С-300. Освен това се съгласи да продаде осем нови самоходни гаубици Zuzana 2 на Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР