Сливенският окръжен съд наложи мярка за неотклонение задържане под стража“

...
Сливенският окръжен съд наложи мярка за неотклонение задържане под стража“
Коментари Харесай

Сливенският съд задържа под стража двама мъже, хванати с над 8 килограма марихуана

Сливенският областен съд наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на двама мъже, хванати с над 8 кг марихуана. Това оповестиха от Окръжната прокуратура, по чието искане е взета мярката.

Обвиняемите с букви А.А. и Р.П. са арестувани в миг на подготовка за продажба на наркотичното вещество, чиято обща стойност възлиза на 48 504 лв..

Двамата мъже - на 56 и 39 години, са хванати в региона сред Нова Загора и село Полско Пъдарево на 10 ноември при профилирана интервенция. За тях са събирани данни в продължение на шест месеца, от които оказва се, че те се занимават с произвеждане на марихуана от началото на 2021 година. Отглеждали са опиата в новозагорски село, като е бил изсушен и квалифициран за пазара. Те не са престъпно проявени, разпространявали са дребни количества на локално равнище. Заловеното количество е трябвало да бъде публикувано на територията на страната.

Двамата мъже са работили в съучастничество по сред си - А.А. в ролята на причинител, а Р.П. в ролята на помощник.  Предявени са им обвинявания за държане и разпространяване на опиати в огромни размери, като за закононарушения със забележителна социална заплаха се плануват санкции от 3 до 12 години затвор и санкция.

Определението на Окръжен съд - Сливен предстои на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР