Сливен. Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов откри в Сливен

...
Сливен. Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов откри в Сливен
Коментари Харесай

130 служители на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ участваха във фолклорен фестивал в Сливен

Сливен. Заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов откри в Сливен първия по рода си Национален фолклорен фестивал на самодейни сформира на чиновниците, работещи в системата на осъществяване на наказванията. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването . Събитието се провежда от Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН), с поддръжката на Община Сливен. Фестивалът се организира под мотото „ Да се върнем при извора “. Той е част от програмата на тържествата във връзка 140-та годишнина от подписването на Привременните правила за основаване на пандизите, чиято кулминационна точка следва на 29 януари т.г., когато е и професионалният празник на работещите в ГДИН.
В културното мероприятие, което завърши късно през вчерашния ден, участваха над 130 чиновници от пандизите и от Областните служби „ Изпълнение на наказванията “. Те показаха танцови и музикални обичаи от разнообразни етнографски райони.
Фестивалът протече в две категории. При танцовото изкуство призовите места са за участниците от пандизите в Враца, Бобов дол и Областна работа „ Изпълнение на наказванията “ – Благоевград, и домакините от пандиза в Сливен.
В другата категория – музикално изкуство, отличени са самостоятелни реализатори от затворническо общежитие Смолян, пандизите Бобов дол и Сливен. Наградите на публиката получиха за осъществяването на чиновниците от пандизите в Стара Загора и Бобов дол.
По време на визитата в Сливен заместник-министър проф. Проданов се срещна на място с хода на ремонтните действия, които текат на територията на единствения затвор за дами в България. В момента там се правят довършителни действия по построяването на нов арест с потенциал до 40 арестувани лица. По думите на началника на пандиза в Сливен старши комисар Йордан Данев модерната постройка, която ще дава отговор на европейските стандарти, ще бъде изцяло подготвена до няколко месеца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР