Сливен отбеляза 146 години от гибелта на поета и революционер

...
Сливен отбеляза 146 години от гибелта на поета и революционер
Коментари Харесай

ГЕРБ Сливен се включи в церемонията по случай Деня на Ботев и на загиналите за народна свобода

Сливен означи 146 години от гибелта на поета и бунтовник Христо Ботев.

Общоградското поклонение и поднасяне на венци и цветя се организира пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. По мотив Деня на Ботев – 2 юни, респект към починалите за свободата на България отдадоха общински съветници от ГЕРБ, управлението и представители на партията, младежката организация. Цветя бяха поднесени и от името на народните представители Десислава Танева и Мария Белова.

В ритуала се включиха кметът Стефан Радев, ръководителят на Общински съвет Димитър Митев, шефове на държавни и общински институции, възпитаници от сливенски учебни заведения и жители.

В словото си кметът Стефан Радев уточни, че Ботев ни оставя своя героизъм и заветът да обичаме енергично родината си. „ Докато го има поклонението към делото на Христо Ботев, към неговата всеотдайност, до тогава ще има българи на тази земя. Затова наш заветен дълг е да възпитаваме поколенията, които идват след нас, да пренасяме във времето това поклонение пред персони като Христо Ботев, Васил Левски, Хаджи Димитър, Георги Раковски…Това ни прави българи. Поклон пред Христо Ботев и всички велики синове на България“, съобщи кметът Радев.

По традиция, тъкмо в 12:00 часа, воят на сирените, прикани жителите да запазят едноминутно безмълвие в символ на респект към починалите за свободата на България, измежду които и огромният бунтовник.

Организатори на церемонията са Община Сливен и Център за подготовка на експерти.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР