Следя през фокус групите на сирийците, които преминават през нашата

...
Следя през фокус групите на сирийците, които преминават през нашата
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: България вече не присъства активно на мигрантско-бежанската карта

Следя през фокус групите на сирийците, които минават през нашата страна, пътьом отивайки към Сърбия, Румъния и така нататък Нека да кажа, че може би към 2 месеца, от края на предходната година, някаква такава по-особена интензивност не се вижда. Това сподели в аудиокаста на  " Фокус " " Това е България "  проф. Владимир Чуков, арабист и специалист по тероризма в Близкия Изток.

" Напротив, България някак си стартира да изчезва в техните дейни връзки. Нещо повече, преди повдигането на нидерландското несъгласие за България за “Шенген " имаше една нидерландска журналистка, доста дейна в своите антибългарски трудове, изключително против полицията, жандармерията, граничните сили, в някакви необикновено черни краски, които естествено подкрепени със “свидетелски показания " от български публицисти, от български специалисти, в този момент не желая да им изреждам имената. Това изчезна, просто към този момент България не участва толкоз интензивно на тази мигрантско-бежанска карта, която беше в края на предходната година или средата на предходната година. Тогава имаше едно в действителност необикновено напрежение, в този момент някак си не съществува. ", добави Чуков.

Според него миграцията е една тематика, която доста мощно се употребява за вътрешно-политически цели и то освен в България. Виждаме го в Турция, където в този момент ще има локални избори. Много мощна вълна от рецензии, доста мощни предизборни децибели. Подобно нещо има в Западна Европа и то е нон стоп.

" Ето, сега мои познати ми споделят, че в случай че още веднъж се повторят парламентарните избори в Нидерландия, то извънредно десният Герт Вилдерс освен, че няма да загуби, той евентуално може да завоюва дори повече от половината от гласовете. Сега сега той води, само че няма 50%, т.е. виждате доста мощно участва тази тема, в страни, в които има такива големи мигрантски общности ".

По думите на арабиста, България е страна в интернационалните контракти. Ние ги одобряваме, само че дали ще останат те и половин година. На този стадий ни пази не до там атрактивният витален стандарт.

" Но тук към този момент е въпрос на една доста по-широка политика, в това число и демографска политика, в която всяка страна е добре да си контролира мигрантския поток ", добави проф. Владимир Чуков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР