Следвайте Гласове в .Украинският премиер Денис Шмигал предупреди за ново

...
Следвайте Гласове в .Украинският премиер Денис Шмигал предупреди за ново
Коментари Харесай

Украинският премиер предупреди за миграционно цунами, ако руските удари продължат

Следвайте " Гласове " в.
Украинският министър председател Денис Шмигал предизвести за „ ново миграционно цунами “, в случай че Русия продължи офанзивите си против гражданската инфраструктура на неговата страна, в изявление, оповестено през днешния ден, съобщи Франс прес. Шмигал, който ще взе участие в германско-украински стопански конгрес в Берлин в понеделник, упрекна Москва, че желае да " вкара Украйна в филантропична злополука ", съгласно фрагменти от негово изявление за немския неделен вестник " Франкфуртер алгемайне зонтагсцайтунг ", забелязано преди публикуването му от Агенция Франс Прес.

„ Ако в Украйна няма повече сила, електричество и вода, това може да провокира ново миграционно цунами “, сподели министър председателят.
Русия желае да " вкара Украйна в студена зима, в която хората могат безусловно да замръзнат до гибел. Това може да докара до планувана филантропична злополука, каквато Европа не е виждала от Втората международна война ", предизвести той.
Украинският министър председател ще има двустранна среща в понеделник с Олаф Шолц в Берлин и да взе участие с немския канцлер в стопански конгрес, който събира представители на немски и украински компании.

В изявлението си за немския вестник Шмигал прикани също Берлин да достави нови муниции на Украйна през идващите дни, с цел да отблъсне тя съветски въздушни удари.
Украйна чака " с неспокойствие " нови муниции, които са нужни " незабавно ", сподели Шмигал пред изданието и добави: " Става дума за броени дни ".
Необходими са също заглушаващи сигнали трансмитери за противопоставяне против от " 20 до 30 дрона камикадзе ", които Русия употребява против Украйна всеки ден, сподели Шмигал и похвали неотдавна доставените противовъздушни системи " Ирис-Т ", които, по думите му, " към този момент са избавили доста животи ".
За възобновяване на Украйна Шмигал желае да употребява съветски активи, замразени в чужбина. Щетите от офанзивите на Русия сега възлизат на „ повече от 750 милиарда $ “, сподели той.
В същото време има замразени съветски активи на стойност от 300 до 500 милиарда $, уточни министър председателят. „ Трябва да разработим механизъм за конфискуване на съветски активи “, добави той.
След германско-украинския стопански конгрес в понеделник, на който президентът Володимир Зеленски ще направи видеообръщение, във вторник в Берлин ще се организира и интернационална конференция за възобновяване на Украйна.
„ Ще би трябвало да влагаме доста “ за възобновяване на Украйна, сподели канцлерът Шолц в своя оповестен през днешния ден седмичен подкаст.
" Украйна не може да го направи сама, нито Европейският съюз може да го направи самичък. Само интернационалната общественост, която сега поддържа Украйна, може да го направи. И би трябвало да го прави дълго време ", увери той.
На конференция на специалисти във вторник в Берлин с изключение на Шолц и Шмигал ще участва и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Володимир Зеленски ще произнесе и видео послание.
Във вторник Шмигал ще се срещне също с немската министърка на защитата Кристине Ламбрехт за диалози за вероятни нови доставки на оръжие, сподели представител на министерството пред Агенция Франс Прес.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР