Следвайте Гласове в Румънското министерство на външните работи предаде на

...
Следвайте Гласове в Румънското министерство на външните работи предаде на
Коментари Харесай

Виктор Орбан сe появи с шал, изобразяващ Велика Унгария, по време на футболен мач

Следвайте " Гласове " в
Румънското министерство на външните работи съобщи на посланика на Унгария в Букурещ " твърдото си отрицание " към жест на унгарския министър председател Виктор Орбан, който се появи с шал с щампа, изобразяваща картата на Велика Унгария, на футболен мач сред националните тимове на Унгария и Гърция, оповестява Аджерпрес.

Министерството уточни, че отношението на унгарския формален представител е в " явен контрастност с атмосферата на неприкритост и обновяване на двустранния разговор ", показани по време на неотдавнашните срещи на румънския външен министър Богдан Ауреску в Будапеща.
" В разследване на появяването на министър-председателя на Унгария господин Виктор Орбан с шал, изобразяващ картата на Велика Унгария, на футболния мач сред националните тимове на Унгария и Гърция, министерството на външните работи съобщи на посланика на Унгария в Букурещ твърдото си отрицание към жеста на унгарския формален представител, чието отношение е в явен контрастност с атмосферата на неприкритост и обновяване на двустранния разговор, показани по време на неотдавнашните срещи, които румънският външен министър имаше в Будапеща както с унгарския си сътрудник, по този начин и с унгарския министър председател ", се показва в известие на министерството.
Институцията отбелязва, че " всяка демонстрация от ревизионистки вид, без значение от формата й, е неприемлива, противоречаща на актуалната реалност " и на уговорките на Румъния и Унгария да изградят двустранни връзки в параметрите на Споразумението за съгласие, съдействие и добросъседство, подписано в Тимишоара на 16 септември 1996 година, и на Стратегическото партньорство, от сключването на което тази година се навършват две десетилетия.

Унгарският министър председател Виктор Орбан разгласява през вчерашния ден на страницата си във Facebook видео, на което носи шал със стилизирана карта на Велика Унгария, включваща част и от Трансилвания, заяви ДжиФорМедия, отбелязвайки, че " ревизионистките прояви " са все по-често употребявани от маджарски публични представители отпред с премиера Орбан.
Изданието припомня, че през май 2022 година Орбан съобщи в радио изявление, че елементи от брега на Адриатическо море са били отцепени от Унгария и че " по тази причина тези, които имат море и пристанища, могат да докарват нефт с танкери " - изказвания, които бяха подложени на критика остро от формалните представители на Хърватия.
През 2020 година пък Орбан разгласява на страницата си във Facebook изображение на земното кълбо отпреди Трианонския контракт, на което се вижда картата на Велика Унгария, включваща и Трансилвания. Публикацията беше съпроводена от текст, в който се приказва за изпитите по история на учениците, показва ДжиФорМедия.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
22 Ное 20229222 Ное 202215722 Ное 202236022 Ное 202223322 Ное 20224122 Ное 2022626КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022202519 Ное 202258218 Ное 2022181724 Sep 20222856
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР