Следвайте Гласове в .Проблемът с ЕС е, че няма Европейски

...
Следвайте Гласове в .Проблемът с ЕС е, че няма Европейски
Коментари Харесай

Янис Варуфакис: Икономическият колапс на ЕС е гарантиран

Следвайте " Гласове " в.
" Проблемът с Европейски Съюз е, че няма Европейски съюз като подобен. Само име, само че не и в реалност ", сподели някогашният гръцки финансов министър. Янис Варуфакис упрекна немските управляващи в двойни стандарти.

Бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис (на поста през 2015 г.) счита, че икономическият колапс на Европейския съюз заради енергийната рецесия е съдбоносен. Това съобщи той през вчерашния ден в ефира на немската телевизия, оповестява ТАСС.
" Провалът е обезпечен. Вече виждаме внезапна деиндустриализация в Европа ", сподели Варуфакис. Той уточни, че „ компаниите от Европейски Съюз заплащат 10 пъти повече за газ от техните съперници в Съединени американски щати или Китай “.  " Вече има прекъсване на производството и доста скоро ще забележим по какъв начин фабриките ще стартират да търсят нови места за себе си в Съединени американски щати или други страни. Европейски Съюз е в дълбока рецесия, която може да не стане явна тази зима, а следващата ”, счита някогашният финансов министър. Варуфакис обясни, че това лято е било допустимо да се запълнят газовите складове в Европа, само че следващата година съгласно него това ще коства доста повече.
" Проблемът с Европейски Съюз е, че няма Европейски съюз като подобен. Само име, само че не и в реалност ", сподели Варуфакис. Той напомни, че това се отнася както за отношението на отделните страни към мигранти, по този начин и за прекосяването към различни енергийни източници или развиването на банковата система. И, несъмнено, във времена на рецесия това става още по-очевидно “, сподели някогашният министър. 

Варуфакис разяснява в същото време, че немският стопански модел се е провалил. " Беше базиран на евтина сила от Русия, продажба на артикули в Китай и ниски заплати в Германия. Сегашната обстановка наподобява по този начин: инфлацията направи невероятно задържането на заплатите, газът стана по-скъп и Китай изчезва като пазар за Германия заради нова студена война сред Китай и Съединените щати, която в този момент се изостря от администрацията на Байдън “, изясни още някогашният финансов министър на Гърция.
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР