Следвайте Гласове в Мораториумът върху добив на шистов газ чрез

...
Следвайте Гласове в Мораториумът върху добив на шистов газ чрез
Коментари Харесай

Падна мораториумът за шистов газ във Великобритания

Следвайте " Гласове " в
Мораториумът върху рандеман на шистов газ посредством хидравличен фракинг във Англия публично бе анулиран през днешния ден. Забраната бе в действие от 2019 година, само че в този момент съгласно управляващите в Лондон доставките на енергоносители са " безспорен приоритет ".

Държавният министър за бизнеса и енергетиката Джейкъб Рийс-Мог съобщи, че би трябвало да бъдат проучени всички източници на сила, показва Българска телеграфна агенция.
Според държавното управление в този момент ще се възобновят сондажите, само че ще може да се събират и повече данни за това по какъв начин шистовият газ може да бъде добиван безвредно тук-там, където има социална поддръжка.
Фракингът, при който шистов газ се извлича от подземни скали чрез разбиването им с вода и химикали под високо налягане, бе неразрешен в Обединеното кралство, откакто регулаторен орган уточни, че не е допустимо да се планува магнитудът на земетресенията, които технологията може да провокира.

Правилата изискваха добивът посредством фракинг да стопира всякога, когато технологията води до земетресение с магнитуд от или над 0,5. Според учени този предел ще би трябвало да бъде нараснал.
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР