Следвайки стратегията за електрификация на портфолиото си, Nissan обяви, че

...
Следвайки стратегията за електрификация на портфолиото си, Nissan обяви, че
Коментари Харесай

Nissan с тестово производство на ASSB батерийни модули

Следвайки тактиката за електрификация на портфолиото си, Nissan разгласи, че компанията е построила прототипна индустриална линия за сглобяване на ламинирани ASSB (All-Solid-State Battery) батерийни детайли в развойния си център в префектура Канагава.

От Nissan разясняват, че прототипното оборудване има за цел да промотира развиването на този тип батерийни детайли и да даде допълнител порив за реализирането на личната цел на марката по въвеждането в продажба на електрически автомобил с този тип акумулаторни кафези до края на финансовата 2028 година.

От Nissan имат вяра, че въвеждането на ASSB акумулатори на пазара, цената на kWh батериен потенциал може да бъде понижена до 75 щатски $ през 2028 година и до 65 $ по-късно. Според изчисленията на марката, това ще понижи крайната цена на 100% електрическите коли и ще я направи напълно съпоставила с тази на моделите с мотор с вътрешно горене.



ASSB батериите дават обещание съвсем два пъти по-висока енергийна компактност спрямо настоящите литиево-йонни акумулатори, доста по-кратко време за зареждане заради отличната си продуктивност на зареждане/разреждане и по-ниска цена с помощта на опцията за потребление на по-евтини материали.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР