Следващото поколение в тениса навлезе с гръм и трясък през

...
Следващото поколение в тениса навлезе с гръм и трясък през
Коментари Харесай

Контузия спря световния номер едно в Париж и прати Руне на дебютен Мастърс 1/2-финал

Следващото потомство в тениса навлезе с гръм и тропот през сегашния сезон в АТР Тура, като намирайки се в една от последните спортни седмици от годината, можем да видим наличието на цели четирима младежи в международния топ 20, които са родени през този век. Несъмнено най-големият лидер на идната генерация е 19-годишният Карлос Алкарас, който смая всички ни и завоюва две Мастърс 1000 трофеи, последвани от успех на US Open и оглавяване на класацията на АТР, което значително измести фокуса и остави в сянка връстника му Холгер Руне. Датчанинът от своя страна в последните три седмици непроменяемо доближава край на шампионатите, в които взима присъединяване, като завоюва и трофея в Стокхолм, затвърждавайки думите си, че се усеща чудесно за игра в зала. Открай време едно от най-чаканите събития в Тура е да забележим конфликт сред двамата младежи, на който най-накрая успяхме да станем очевидци през днешния ден в четвъртфиналната фаза на Мастърса в Париж. 

Световният номер едно записа към този момент две рутинни победи във френската столица, втората от които пристигна против Григор Димитров, до момента в който скандинавецът попадна в една от най-трудните елементи на схемата за конкуренцията в зала " Берси " и откакто избави три мачбола при триумфа си против Стан Вавринка на старта, след това надигра поредно Хуберт Хуркач и Андрей Рубльов, с цел да направи днешното дерби на новото потомство допустимо. Сблъсъкът ни предложи цялостния искра в играта на Руне, който безспирно прогресира в усъвършенстването на уменията си, откогато стартира работа с най-авторитетния тенис треньор - Патрик Муратоглу, което стана повече от очевидно и той съумя да обезврежда оръжията на испанеца, карайки го да бърка повече от допустимото, което се трансформира и в съществена причина за дебютната му победа над първенеца в ранглистата - 6:3 6:6 и отричане. Страхотният триумф класира международния номер 18 на първи полуфинал от сходен сан в кариерата му, където той ще търси своя реванш от Феликс Оже-Алиасим за провалянето си на финала в Базел отпреди седмица.

Датчанинът започва с голяма мотивация дуела и още в началните минути се забелязваше тактическият му проект да търси бекхенда на съперника при всеки комфортен случай. Карлитос от своя страна с дейностите си на корта показваше, че точно там изпитва най-голяма накърнимост в разиграванията, като допускаше неприсъщ за себе си брой грешки, които с течение на времето се трансфораха и в брейкболи за скандинавеца. Шампионът от US Open в началото се държеше в сложните мигове на лично подаване с отлична разновидност в пласирането на началния си удар, но последователно преимуществото на Руне в размените от главната линия, където най-вече ибериецът се усеща най-уверен в качествата си, стана прекомерно огромно и международният номер 18 осъществя пробив в шестия гейм. Възпитаникът на Патрик Муратоглу в остатъка от сета бранеше безапелационно задатъка си, изпълнявайки първи сервис с над 200км/ч междинна скорост и закономерно откри сметката си в общия резултат на срещата.

Проблемите пред Алкарас откриха приложение и при започване на втората част, откакто съмненията му в дългите замени продължиха и той постоянно оставаше в губещата позиция. Някак ненадейно по отношение на видяното досега и фактът, че в първия сет Руне водеше играта, доказателство за което бяха 13-е му уинъра по отношение на едвам две непредизвикани неточности, функциите на корта се размениха и международният номер едно стартира все по-настъпателно посредством дланния си удар да притиска по-нискоранкирания играч, достигайки и първи брейкболи в мача. В тези основни обстановки датчанинът се обърна към щаба си и вероятно получи насоки да сервира с по-голям риск на второ подаване, като за негова наслада, това даде претенции резултат и паритетът беше непокътнат - 4:4.

Последва миг на сериозен физически дискомфорт за лидера в международната класация, който изпита остра болежка в региона на корема и употребява правото си за медицински таймаут при 6:5 в своя изгода, с цел да станем очевидци на елементарен гейм в актива на датчанина директно след интервенцията и тайбрек. В него обаче още веднъж ясно се видя, че Алкарас в навечерието на Финалите на АТР не желае да поема непотребни опасности и взе решението да се откаже след единствено четири изиграни точки, при което Холгер Руне победи с крайния триумф за час и 39 минути игра, класирайки се за полуфиналите в Париж.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР