Следващото поколение в тениса нахлу с гръм и трясък на

...
Следващото поколение в тениса нахлу с гръм и трясък на
Коментари Харесай

Тъжен край за двукратния шампион: Руне е финалист в София след контузия на Синер

Следващото потомство в тениса нахлу с гръм и тропот на огромната сцена, като не подмина и домашната ни конкуренция Sofia Open 2022. В полуфиналните на тазгодишното издание на шампионата в българската столица има цели трима състезатели родени през новия век, като двама от тях - първенецът от последните две години Яник Синер и 19-годишният Холгер Руне, се срещнаха между тях.

Сблъсъкът се трансформира в същинска приятност за окото за всички фенове в зала " Арена Армеец " или пред дребните екрани, които се любуваха на първокачествен тенис театър сред едни от най-видните водачи на новото време. В последна сметка по-големият опит и фенска маса в България не оказаха нужното въздействие върху италианеца и скандинавеца повали любимеца за трофея, осъществявайки поврат за 2 часа и 28 минути на корта - 5:7 6:4 5:2 и отричане. Последната спънка по пътя към дебютна купа на твърда настилка от АТР съревнование за международния номер 31 се явява сензацията на шампионата - Марк-Андреа Хюслер.

В началото на дуела никой от двамата младежи не се осмеляваше да поеме по-рискови дейности и точките се начисляваха скоропостижно към активите им. Постепенно грешките от ракетата на скандинавеца зачестиха и възможностите за брейк пред италианеца се множаха, но началният удар на международния номер 31 му беше правилен събеседник за излизане от неподходящите обстановки. Всичко забелязано в първите 11 гейма на мача сочеше към тайбрек, само че сериозен напредък в играта на Синер и чудесно оползотворен късмет на " Ястребово око " му донесоха нужното преимущество, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част датчанинът повиши качеството в ударите си и промени стила си, като стартира да излиза все по-често на мрежата. Именно тази ротация в играта на Руне му донесе съществено количество позитиви, което примесено от неточностите на първенеца, спомогна на младежа да поведе с пробив задатък - 4:2. Световният номер 31 чудесно ръководеше сервис геймовете си, но под знака на напрежението беше изправен пред угрозата да изгуби преднината си, само че отрази два брейкбола и с добре конструирана офанзива възвърне равенството в обособените сетове.

При старта на решителната трета част въодушевеният 19-годишен датчанин извади на показ силата си в продължителните замени на висока скорост и проби, доближавайки се до крайния триумф. Впоследствие скандинавецът стартира от ден на ден да придобива самодейността и разполагаше с нов брейкбол, който неистово пропиля, а броени минути по-късно станахме очевидци на тъжна сцена с присъединяване на международния номер 10, откакто той усука глезена си. Шампионът обаче по този начин и не съумя да се завърне към нивото си от по-рано в срещата, до момента в който Руне се възползва да осъществя втори пробив, при което Синер се отхвърли единствено на гейм от края на дуела, изпращайки младежа на финала в София.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР