Следващият - октомврийски - фючърс (според индекса на най-големия европейски

...
Следващият - октомврийски - фючърс (според индекса на най-големия европейски
Коментари Харесай

Цените на газа в Европа паднаха под 1800 долара за първи път от два месеца

Следващият - октомврийски - фючърс (според показателя на най-големия европейски хъб TTF) отвори търговията при съвсем $1858 за хиляда кубически метра (минус 4,3%), а към 10 часа котировките паднаха до $1852.

По-късно цената на газа в Европа по време на търговията падна под 1800 $ за първи път от 25 юли, а общото намаляване на цената на газа от началото на деня към този момент надвиши 7%.

По-рано висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел уточни, че районът съумя да се освободи от сериозната взаимозависимост от съветския газ, делът му във вноса падна до нищожно равнище.

Междувременно Европейската комисия предложи редица ограничения в поддръжка на потребителите на електрическа енергия. Така по-специално регулаторът предложи облагане на свръхпечалбите на енергийните компании, чийто общ размер може да доближи 140 милиарда евро.

Освен това беше препоръчано да се вкара наложително ограничаване на потреблението на електрическа енергия в пиковите часове, както и да се...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР