Следващите в Турция ще се проведат през юни 2023 г.,

...
Следващите в Турция ще се проведат през юни 2023 г.,
Коментари Харесай

Ердоган: Следващите избори ще бъдат през 2023 г.

Следващите в Турция ще се проведат през юни 2023 година, както беше планувано по-рано, съобщи през днешния ден президентът. Той отхвърли спекулациите за вероятни предварителни избори, заяви „ Сабах ”.
Изказването на президента беше направено то време на церемонията по откриването на академичната образователна година, а съответният мотив бяха появилите се спекулации от страна на опозиционните партии, че в страната може да се проведат предварителни избори през 2021 година
Миналата седмица ръководителят на главната опозиционна Републиканска национална партия (РНП) Кемал Кълъчдароглу прикани за предварителни избори. Той прикани Девлет Бахчели, началник на Партията на националистическото придвижване (ПНД), да поддържа процеса за предварителни избори.
 Ердоган към Макрон: Кой си ти, че приказваш за преустрояване на исляма? Ердоган към Макрон: Кой си ти, че приказваш за преустрояване на исляма?
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува остро френския президент Еманюел Макрон поради негово изявление, че ислямът е в кр...
В отговор Бахчели дефинира настояването на Кълъчдароглу за предварителни избори като " нелепост " и съобщи, че партията му желае изборите да се проведат в планувания интервал.
Въпреки че е опозиционна партия, при парламентарните гласувания и избори ПНД си сътрудничи с ръководещата Партия на справедливостта и развиването в образувания преди изборите през юни 2018 година Народен алианс.
Бахчели беше безапелационен, че президентските и парламентарните избори ще се проведат през юни 2023 година, както е планувано и „ никой не би трябвало да се надява на вятъра ”.
Кандидатът за президент на Народния алианс през 2023 година е явен - президентът Реджеп Тайип Ердоган, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР