Следващите пакети военна помощ за Украйна ще включват самолети F-16

...
Следващите пакети военна помощ за Украйна ще включват самолети F-16
Коментари Харесай

Украински висш командир: Очакваме самолети F-16 и ракети с обсег от 300-500 км в следващите пакети военна помощ

Следващите пакети военна помощ за Украйна ще включват самолети F-16 и ракети с обхват 300-500 километра, съобщи Сергей Наев, пълководец на Обединените сили на въоръжените сили на Украйна.
 
" В идващите пакети за военна помощ Украйна чака самолети F-16 и ракети с обхват от 300-500 километра, което ще разреши на украинските сили за защита да реализират още по-големи триумфи на бойното поле и да освободят нашата територия от врага ", сподели Найев в изявление, оповестено на страницата на Обединеното командване на силите във Фейсбук.
 
 Изтребител F-16 Изтребител F-16 Източник: Pixabay
Според него украинският боеприпас към този момент е запълнен със модерни оръжия от дронове до съвременни системи за противовъздушна защита, а украинската войска ги е усвоила доста бързо. Наев изрази убеденост, " че никоя друга страна в света няма толкоз разнородни оръжия като Украйна ".
 
" Въоръжените сили на Украйна, с помощта на материално-техническата помощ на страните сътрудници, получиха западни артилерийски системи, които със своите тактико-технически характерности, са по-добри от сходни мостри на съветската артилерия. По-специално, бяха получени полевите гаубици
 Украинска артилерия Украинска артилерия Източник: Фейсбук
A1, FH70 и самоходните артилерийски установки CAEZAR, AHS Krab, PzH-2000, M109, които в композиция със системи за противопоставяне на батареи и разследващи безпилотни летателни апарати разрешиха на Силите за защита да обезвреждат вногократното преимущество на съперника ", сподели командирът.
 
В същото време той означи, че най-голяма опасност от съперника сега съставляват ракетните и въздушните удари с потребление на самолети с огромен обхват, оперативно-тактически ракетни системи " Искандер ", хиперзвукови авиационни системи Х-47М " Кинжал ", зенитно-ракетните системи С-300/400 и иранските дронове камикадзе " Шахед ".
 
" Масовото потребление на всички типове ракети и безпилотни летателни апарати се прави от надълбоко на територията на Русия, което не разрешава те да бъдат изумени по време на една огромна част от траекторията на полета ", сподели Наев.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР