Следващите няколко седмици ще бъдат трудни за Франция заради ръста

...
Следващите няколко седмици ще бъдат трудни за Франция заради ръста
Коментари Харесай

НОВОГОДИШНА РЕЧ: Макрон предупреди за тежки седмици пред Франция заради COVID-19

Следващите няколко седмици ще бъдат сложни за Франция поради растежа при случаите на ковид, само че страната може да преодолее този интервал, в случай че хората проявят отговорност, съобщи президентът Еманюел Макрон в новогодишното послание към сънародниците си, представен от Ройтерс.

Макрон означи, че Франция е по-добре готова да се оправи с епидемията, в сравнение с преди година заради забележителния брой хора, които са се ваксинирали, и прикани всеки, който още не си е сложил ваксина против коронавирус, да го направи.

Страната би трябвало да направи всичко допустимо да избегне налагането на нови рестрикции, които биха лимитирали свободите на хората, сподели Макрон.

Новите случаи във Франция през последното денонощие бяха над 200 хиляди за трети следващ ден, което прави страната един от епицентровете на новата вълна на КОВИД-19, обвързвана с разновидността Омикрон.

В последния ден от годината страната регистрира нов връх на денонощния брой на случаите - 232 хиляди. Това я слага в доста по-тежко състояние от Италия и Англия, които също регистрираха рекорден брой новозаразени - 144 243 и 106 122 надлежно.

В Париж обичайните новогодишни фойерверки на Триумфалната арка и Шан-з-Елизе бяха анулирани, тъй като управляващите се притесняват, че те биха привлекли огромно голям брой от хора, които няма да могат да съблюдават обществена отдалеченост. Танците в заведенията и нощните клубове също бяха неразрешени.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР