Следващите няколко месеца всичките реформи, които сме заложили, трябва да

...
Следващите няколко месеца всичките реформи, които сме заложили, трябва да
Коментари Харесай

Премиерът: Солидарни сме със санкциите срещу Русия, готвим енергийната система за план „Б”

Следващите няколко месеца всичките промени, които сме заложили, би трябвало да стартират да се случва.

Бюджетът е доста добър. За промените, които в този момент се случват, актуализацията е измислена. Няма да има хора под линията на беднотия.

Това сподели министър-председателят Кирил Петков пред публицисти в Народното събрание, където се гледа второто четене на бюджета за годината, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В отговор на въпрос на БГНЕС по отношение на срещите на премиера с представителите на българи от Република Северна Македония, Петков съобщи, че в диалозите си с тях е удостоверил, че правата на българите в РСМ са голям приоритет за държавното управление.

И за нас, и за тях и за РСМ е значимо да забележим РСМ в Европейски Съюз, сподели Петков.

В коридорите на Народното събрание министър-председателят разяснява напрежението сред Русия и Украйна, оповестените европейски наказания, възможната опасност за енергийните източници и позицията на България.

България е доста явен сътрудник в Европейски Съюз и НАТО, силата на тези съюзи е да се приказва в един глас. Ние имаме вяра в целостта на Украйна, имаме вяра, че в случай че Русия влезе с танкове в непозната територия, това е нарушение на интернационалното право, уточни Кирил Петков и добави: Солидарни сме със глобите и по едно и също време приготвяме нашата система за проект „ Б”, с цел да не останем без енергийни източници.

Гледаме българския интерес, само че работим дружно с сътрудниците в Европейски Съюз, акцентира той.

По думите му, тръбата, която зарежда България, зарежда и Сърбия, и Унгария – това са стратегически сътрудници на Русия, тъй че шансът да стигнем до този сюжет е дребен.

Министър-председателят сподели още, че ще влезем в динамичност на ценови воини за електрическата енергия и газа.

Надявам се до лятото да забележим гръцката връзка, че е действителност, уточни още Петков, който преди няколко дни организира среща с гръцкия си сътрудник Мицотакис. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР