Следващите няколко часа се очаква явленията и валежите в Бургаска

...
Следващите няколко часа се очаква явленията и валежите в Бургаска
Коментари Харесай

НИМХ: Очакват се още валежи в Бургаска област в следващите часове

Следващите няколко часа се чака явленията и преваляванията в Бургаска област да продължат, заяви за Българска телеграфна агенция дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология Христо Христов. Привечер, само че преди среднощ, по думите му, би трябвало да спре да вали и ситуацията да стартира да се успокоява и облачността да се раздира. Утре не е изключено също да има дъжд в този район, само че той ще бъде нищожен като количество и няма да има нищо общо с днешния, разясни синоптикът. 
Прочетете още
Христов разяснява, че количеството на падналите превалявания в региона е доста. В село Кости в Странджа са паднали над 330 литра на квадратен метър до към 15:00 часа през днешния ден, в Ахтопол – към 240 литра. Христо Христов акцентира, че нямат нищо общо с действителността появили се мнения за превалявания от над 1000 литра на квадратен метър в Царево. 

Освен в Бургаска област, през днешния ден ще има валежи най-много в региона на Южна България, по на запад – Родопите, Рила, Пирин, само че те няма да са обилни като количество. Не е изключено някъде да гръмне, да повали малко повече, само че няма да има нищо общо с това, което е в Югоизточна България, заключи Христов. 

По думите на синоптика е изцяло допустимо в Тюленово да е имало смерч, защото по крайбрежието, освен на юг, а и на север, се развиват обособени кафези купесто-дъждовна облачност и под тях е допустимо да се развива и смерч.

Вълнението на морето сега е 3-4 бала (4 бала е вълна от 1.25 до 2.50 метра), има и код за мощен вятър в Източна България.

Циклонът, който провокира преваляванията в Източна България, и е причина за преваляванията и в Централна Гърция, се реалокира на юг, по тази причина през утрешния ден повече облаци ще има над Южна България, като идващите дни към момента ще въздейства на времето у нас и не са изключени валежи, които би трябвало да са най-вече слаби, счита дежурният синоптик. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР