Следващата стъпка е съвместно съслужение на светата Литургия /Евхаристия/ и

...
Следващата стъпка е съвместно съслужение на светата Литургия /Евхаристия/ и
Коментари Харесай

Македонският митрополит чака съслужение с Църквата-майка

Следващата стъпка е взаимно съслужение на светата Литургия /Евхаристия/ и по този метод дружно на процедура да осъществим решението на БПЦ, с което тя одобри да бъде Църква-майка на МПЦ-Охридска архиепископия.
Това сподели пред Агенция БГНЕС струмишкият митрополит Наум от Република Македония във връзка идващите стъпки сред БПЦ и МПЦ-Охридска архиепископия.
" Ако двете църкви дружно не правят съслужение на светата Литургия, тогава какъвто и контракт да имаме сред тях или едностранни дейности - те нямат смисъл и наличие. Нашата черква и в този момент е доста признателна на Българската православна черква за поетия кръст да ни съставлява, да се застъпва за нас и да ни оказва помощ да бъдем част от православния свят. Но смирено чакаме този кръст да донесе възкръсналото благополучие на общото ни причестяване със светите Христови секрети от еднакъв потир. Ние чакаме тази обща стъпка доста скоро да се случи. Тези дни изпратихме писмо до Негова Святост Патриарх Неофит с приятелски апел за общата работа на Светата Литургия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР