Следващата спирка на пътуващото изложение Алея на книгата“ ще бъде

...
Следващата спирка на пътуващото изложение Алея на книгата“ ще бъде
Коментари Харесай

Алея на книгата във Варна предлага лятна среща с хиляди заглавия, автори и книгоиздатели

Следващата спирка на пътуващото ревю " Алея на книгата “ ще бъде от 29 юли до 7 август във Варна. Хиляди редки и нови заглавия ще чакат читателите на пешеходната зона на бул. " Сливница “ (между хотел " Черно море “ и Фестивален и конгресен център - Варна) всеки ден от 10:00 до 22:00 ч.

Събитието е част от #КаузаГРАМОТНОСТ на Асоциация " Българска книга (АБК).

Официалното разкриване на литературното събитие е в 18:00 ч. на 29 юли в Литературния ъгъл, а от 17:30 ч. в Голям арт салон на Радио Варна издателка къща " Хермес “ ще показа " Пепел от мислеща тръстика “ на Неда Антонова. Час по-късно издателство " Жанет 45 " провежда среща с Аксиния Михайлова в Литературния ъгъл, а от 19:00 ч. още веднъж в Голям арт салон на Радио Варна ще се състои премиерата на " Късна гибел “ от Иван Станков и издателска къща " Хермес “.

На идващия ден - 30 юли (събота) Светлозар Желев показва сборника " Любовта за напреднали “ на издателство " Колибри " от 17:15 ч. в Литературен ъгъл, а в 19:00 ще са в The Bookstore. В 18:00 ч. в Литературния ъгъл издателство " Ерове “ ще ни срещне с Наталия Бояджиева и " Лицата на Филипините “, а в 19:00 часа " Жанет 45 “ провежда среща с Мария Донева.

На 31 юли (неделя) от 17:00 ч. издателство " Меченосец “ ни кани на среща с подпис – " Опашати непознати ". Заповядайте да се запознаете с косматите герои от книгата " Опашати непознати " и да почетем дружно. Очаква ви персонална среща с създателя и опция за подпис. Събитието е уместно за деца сред 4 и 8 години и техните придружители. Час по-късно ще има и атрактивна кучешка работилница с " Опашати непознати " - ще оцветяваме и творим симпатични кученца, въодушевени от историите в книгата.

На 1 август (понеделник) стартираме в 19:00 ч. в Литературен ъгъл с показване на книгата " Кой припка за рибка. Кученцето Чарли “ на Петя Александрова и художника Невена Ангелова. Книгата бе отличена от Мюнхенската библиотека като една от 200 най-значими издания за 2021 година. Представя издателство " Ина “.

На идващия ден - 2 август (вторник) от 18:00 ч. в Литературния ъгъл издателска къща " Персей “ ще ни срещне с романа " Последна молитва " – новата книга на Боян Боев, създателя на " Сайбиевата булка “. Красива и въздействаща творба за българската независимост, само че също и за обречената обич, за трагичната орис и робска орис. Ще се потопим в елегичната атмосфера на предосвобожденска България. Час по-късно, от 19:00 ч. ИК " Знаци “ ще показа " От Помпей до Лилит “ – новите книги на Живка Иванова и Ирен Петрова – " Pompeii Red “ и " Скъпа Лилит “. 

3 август (сряда) предлага наситена културна стратегия. От 10:00 до 14:00 ч. на шатра №12 на издателска къща " Знаци “ ще ни чакат за подписи Живка Иванова и Ирен Петрова ( " Pompeii Red “ и " Скъпа Лилит “). Ще бъдат там и малко по-късно - от 16:00 до 20:00 ч. за тези, които не са имали опция да се срещнат с тях по-рано денем. 

От 11:00 ч. на Литературния ъгъл издателство " Атеа “ ще ни учи по какъв начин да оцеляваме при всевъзможни условия и на всички места в провокации за скаути и ролеви игри. От 18:30 ч. в Концертно студио - Радио Варна ще се състои премиера на книгата " Древните цивилизации по българските земи и приносът им за културите в Европа и света ". Среща-разговор с доктор Светослав Попов: " Варна - люлка на халколитната просвета, траки и пратраки в Източните Балкани “, както и показване на книгата на Павел Серафимов " Неразказаната история на траките “. 

Среща с Ивелина Радионова - в 19:00 ч. на Литературния ъгъл. Една от най-четените български авторки през днешния ден ще показа трите си книги, които завоюваха читателите. " Алтъна “ те кани да погледнеш света през други очи и да схванеш, че колкото сме разнообразни, толкоз сме и идентични, когато пуснем положителното в душите си. " Обич “ и " До Боянския занаятчия “ са истории за любовта, трепереща, както свещица в пряспа, и по едно и също време с това задоволително смела, с цел да премине през компликациите на битието.

На същото място час по-късно издателство " Клевър Бук “ ни въодушевява за учене посредством игри. Малките читатели ще схванат какъв брой е занимателно да знаеш и можеш повече, както и какъв брой е значимо да споделяш игрите си с другари. Умните занимания и откровеният смях – обезпечени! Ще има награди и дарове. 

На 4 август (четвъртък) програмата стартира в 11:00 ч. в Литературния ъгъл със съревнование " Любими детски герои и животни “, проведено от издателство " Атеа “ - проби за детската фикция и ученолюбивост. Детски изявленията с писателя Асен Сираков. Викторина с награди и ваучери за книжки с лакомства. В 18:00 в Концертно студио - Радио Варна ще се срещнем с Изабела Шопова, която показва " Подир сянката на кондора “ на издателство " Колибри “. 

По същото време в Литературния ъгъл е представянето на романа " Белези от парадайса “ на Добри Станчов - към този момент е прочут на българските читатели под псевдонима Дого Танкарт. Една легенда за събития, разиграли се край Каварна, го въодушевява да напише разказ за Добруджа през 30-те години на XX век. За задачата той се връща към историите, които неговите дядовци са му разказвали, до момента в който е бил дете, към езика, с който е израснал – езикът на старите българи, езикът на изчезващото добруджанско село. Така се ражда " Белези от парадайса “ - трогателен разказ за устрема към истината, силата на любовта и белезите, които всички носим в душите си. Представя издателство " Лемур “. Час по-късно, в 19:00 ч. е представянето на книгата " Тихо! За това не се приказва “, която третира казуса със затлъстяването. Ще участва създателят Десислава Христозова. Редактор на книгата е Мира Добрева. Представя издателство " AMG Publishing “. 

Петъчният 5 август ни посреща в Литературния ъгъл в 17:00 ч. с " Брюксел, разсъблечен " - разказ на Ирина Папанчева, показан от издателска къща " Знаци “. В 18:00 ч. започва взаимно събитие на издателствата " Андари “ и " Хелиопол “ - Български исторически четения – преглед, а от 19:00 ч. книгата на Веселин Трайков " Раковски и балканските нации “ ще бъде показана от издателство " Хелиопол “. По същото време в The Bookstore Мария Касимова показва " Монолози “ на издателство " Colibri ", а час по-късно в Литературния ъгъл издателство " Лексикон “ ни среща с именития радиоводещ и публицист Константин Тилев и неговата галактическа опера " Омала “. 

Събота и неделя оферират на книгоманите финални събития в Литературния ъгъл. На 6 август (събота) от 17:00 ч. издателство " ЙоЙо книги за деца “ ще показа дебютния детски разказ " Руби “ на Бистра Божикова и илюстратора Лусина Терзиян. Малко по-късно, от 19:00 ч., от издателска къща " Знаци " ще показват новата книга " Пясъчни ветрове “ на Хайри Хамдан – стихотворец и преводач, притежател на Международната литературна премия " Пеньо Пенев “ за 2020/2022 г. 

" Алея на книгата “ - Варна’2022 завършва на 7 август (неделя) с показване на Литературен клуб " Орбита “ – Варна от 16:00 ч. и диалог за книгите " Глина " на Виктория Бешлийска и " Където пеят раците " на Дилия Оуенс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР