Следващата седмица се подготвя делегация, включваща представители на АЕЦ Козлодуй,

...
Следващата седмица се подготвя делегация, включваща представители на АЕЦ Козлодуй,
Коментари Харесай

Възраждане са притеснени от апокрифни покани, искат отговори

Следващата седмица се приготвя делегация, включваща представители на АЕЦ " Козлодуй ", БЕХ, народни представители и Министерство на енергетиката към Съединени американски щати. Интересното е, че четирима от нас са членове на Комисията по енергетика, само че нямаме такава покана и не бяхме известени, че такава делегация ще се състои. Поканени са по-голямата част от парламентарно показаните партии. Такава апокрифна покана, за която народни представители не са известени. Това сподели на брифинг в Народното събрание Искра Михайлова от " Възраждане ".

" Смятаме, че тематиката, по която ще върви тази делегация, ще касае енергетиката на Република България. Само можем да подозираме какво и по какъв начин тази делгация ще прави в Съединени американски щати. Поканените са подписвали заявления за конфиденциалност ", добави тя.

" В Народно събрание бе взето решение, с което се задължи Министерски съвет да води договаряния с държавното управление на Съединени американски щати за създаване на нуклеарни мощности на площадката на АЕЦ " Козлодуй ". Да не е повода нещо друго, да вземем за пример нещо, което има записано в Плана за възобновяване и резистентност, в Реформа 11, където е записано, че " Булгартрансгаз " би трябвало да излезе от БЕХ като сдружение.което автоматизирано го вади от предпазените сдружения за приватизация ", сподели още Михайлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР