Следващата седмица Ел Би Булгарикум излиза от една от търговските

...
Следващата седмица Ел Би Булгарикум излиза от една от търговските
Коментари Харесай

Ел Би Булгарикум напуска вериги, в които е на загуба, в своите магазини печели

Следващата седмица " Ел Би Булгарикум " излиза от една от комерсиалните вериги, с цел да пренасочи част от продукцията си в личните си магазини, заяви по Българска национална телевизия министърът на стопанската система Никола Стоянов.
Проблемът е, че в личните си магазини и в тези на ЦКС, с която компанията подписа контракт, нейното сирене се продава с цена 12,90, кашкавалът е 15,90 лева и тя печели, а с продажбите си в комерсиалната верига, макар по-високите продажни цени, тя е на загуба от половин милион лв., разясни министърът. 
В момента се прави преоценка на връзките и с останалите търговски вериги, контракт по контракт, и където печели, ще остане.
До момента, тръгвайки от 10 лични магазина в София, към този момент продукцията й е в 61 магазина на ЦКС, в Пловдивска област са 40 магазина, има в Етрополе, Ловеч, в Пернишка област стартира зареждане. Правят се старания на от ден на ден места продуктите на на " Ел Би " да са налични.
Стоянов сподели още, че не е въпросът, че това е държавна компания, а че е една компания, която е тръгнала от 2% държавен дял. Наемат се повече хора в индустриалната база на " Ел Би Булгарикум " във Видин, има показана капиталова стратегия, какво е належащо, с цел да се вдигне производството. Правят всичко допустимо да го вдигнат, работят на две смени, разясни той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР