Следващата седмица американската администрация изпраща междуведомствена делегация в Брюксел, София

...
Следващата седмица американската администрация изпраща междуведомствена делегация в Брюксел, София
Коментари Харесай

САЩ изпращат у нас делегация заради Украйна

Следващата седмица американската администрация изпраща междуведомствена делегация в Брюксел, София и Букурещ, с цел да обсъдят обстановката към Украйна. Това оповестиха в петък от пресслужбата на Държавния департамент.

Делегацията ще се оглавява от съветника на Държавния департамент Дерек Шолет. Позицията му е равносилна на поста заместник-ръководител на американското външно министерство.

Американски емисари ще бъдат в България, Румъния и Белгия от 7 до 11 февруари. Посещението ще бъде " продължение на огромни дипломатически старания " на Вашингтон, дружно с неговите " европейски съдружници в поддръжка на обединен метод " към Русия в актуалната обстановка към Украйна, съобщи Държавният департамент.

Според ведомството тези взаимни старания целят да насърчат Русия „ да избере дипломация и деескалация “.

В България Шоле и обкръжението му ще проведат нов кръг от двустранния стратегически разговор. В Румъния ще обсъдят, наред с другото, разполагането на спомагателни американски военни елементи. В Белгия ще се срещнат с представители на НАТО и Европейски Съюз, с цел да продължат полемиките по обстановката към Украйна, да проучат напредъка на разговора с Москва за сигурността, както и развиването на евентуални нови строги стопански наказания против Русия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР