Следващата година предвиждаме цялостен ремонт на театър София“. Това заяви

...
Следващата година предвиждаме цялостен ремонт на театър София“. Това заяви
Коментари Харесай

Фандъкова: Предвиждаме цялостен ремонт на театър София догодина

Следващата година предвиждаме повсеместен ремонт на спектакъл „ София “. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, съобщи кореспондент на БГНЕС.
„ Кандидатстваме за европейски средства. Проектът е към този момент съвсем подготвен ”, уточни кметицата. Фандъкова заяви за ремонта на още два културни институции. „ Културният дом в Искър и Културният дом в Красно село ремонтирахме напълно и станаха чудесни културни средища в кварталите. Остават ни Средец и Надежда. Предвиждаме ги за идната година “, уточни тя.
Йорданка Фандъкова добави, че ремонтират читалища. „ Тази година за две читалища сме отпуснали средства, тъй че се опитваме да възстановим и да надградим културните пространства в София “, съобщи столичния кмет.
Тя ревизира ремонта на филиала на Кукления спектакъл, намиращ се на ул. “Янко Сакъзов ”.„ Много се веселя, че сме на финала на цялостната реорганизация на салона на столичния куклен спектакъл. Един спектакъл, с който се гордеем. Имат доста триумфи, печелят доста награди, само че децата на София заслужават да се радват в най-хубавата среда “, уточни кметът.
Фандъкова сподели, че в хода на ремонта е поискано в допълнение финансиране за построяването и на платформа за декорите. „ Тя към този момент се извършва, осигурихме спомагателни средства. Така, че към половин милион лв. е цената на ремонта на цялата постройка. Освен салона, който е най-съществен и сцената, където артистите играят, са направени в действителност и всички пространства, свързани с артистите - гримьорните – има в допълнение основани гримьорни; тоалетни, в това число и за деца и хора с увреждания. Остава да се направи рампата, да се направи платформата и да се довърши всичко това “, добави столичният кмет. Тя уточни, че до края на октомври чакат да бъде завършен ремонтът и от ноември да стартират подготовките и представленията. ”Следващата година съм поела ангажимент и работилницата да ремонтираме. Тук се вършат куклите, декорите и това е належащо за довършването към този момент на цялостния спектакъл ”, съобщи Фандъкова.
„ Радваме се, че всичко това се случва и че децата на София ще имат едно отлично реновирано място по всички условия. Радваме се, че артистите също имат по-добри условия за работа ”, сподели шефът Иван Райков. Той съобщи, че към 5 ноември тук би трябвало да се репетира едно ново коледно заглавие „ Най-хубавият подарък ”, чиято премиера е планувана за 14 декември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР