Следването на нискокалорична диета със само 500 калории може да

...
Следването на нискокалорична диета със само 500 калории може да
Коментари Харесай

7 неща, които трябва да знаете за нискокалорична диета с 500 калории

Следването на нискокалорична диета със единствено 500 калории може да бъде рискова без лекарско наблюдаване. може да докара до недохранване и други здравословни проблеми. Здравословното намаляване може да включва ограничение на порциите храна, изгаряне на калории и други способи.

Диетата с 500 калории е интензивна версия на доста нискокалорична диета (VLCD). Това включва доста понижаване на приема на храна, нормално стеснен до най-много 800 калории дневно.

VLCD употребяват заместители на хранене като питиета, шейкове и подготвени блокчета храна, с цел да заменят най-малко две хранения на ден. Тези диети са предопределени за хора, които са с наднормено тегло и не реализират намаляване, макар опитите с разнообразни диетични проекти.

Важно е да се означи, че тази диета може да бъде рискована и би трябвало да се следи от медицински експерт. За да разберете по-добре рисковете и задачите, свързани с диетата с 500 калории, продължете да четете.

1. Не го правете сами

Диета с 500 калории се предписва от доктор, когато той реши, че е нужна забележителна загуба на тегло, като се вземе поради цялостното ви здраве и се балансира с евентуалните опасности и затруднения, свързани с такова фрапантно понижаване на калориите (калориен дефицит).

Ако вашият доктор не е предложил категорично диета с 500 калории, не е целесъобразно да я пробвате. Този вид диета носи опасности и защитни ограничения, които би трябвало да бъдат деликатно следени от медицински експерт. Важно е да имате вярно здравно наблюдаване, до момента в който следвате тази диета за намаляване.

2. Диетичният проект 5:2

Планът за фастинг 5:2 закупи известност измежду някои хора и включва следване на диета с 500 калории в рутината за 2 дни. Този проект нормално се състои от съблюдаване на уравновесена диета в средиземноморски жанр с към 2000 калории за пет дни от седмицата, като в същото време ограничавате приема на калории до 500 калории с ниско наличие на въглехидрати дневно за останалите два дни. Обичайно е тези „ постни “ дни да не са поредни.

Съществуват обаче лимитирани доказателства, които да обосноват преимуществата на метода на периодическото недояждане 5:2 спрямо ежедневното понижаване на калориите.

3. Колко са 500 калории?

За да разберете какъв брой са 500 калории, може да е потребно да изследвате наличието на калории в елементарните храни. Две шепи фъстъци или парче пеперони пица съдържат почти 250 калории. Една ябълка, въпреки това, съдържа по-малко от 80 калории, до момента в който две части пържено пиле съдържат към 400 калории.

Освен това може да си коства да вземете поради броя на калориите, които изгаряте денем. Според доста специалисти, човек с тегло 85 кг изгаря към 72 калории, до момента в който просто седи.

4. Въпреки това, към момента имате потребност от храна

Недостатъкът на диетата с 500 калории е, че тя не дава насоки за управление на приема на мазнини и въглехидрати. Например, консумирането на порция шоколадов кейк и чаша мляко може да възлиза на почти 500 калории. Въпреки това, такова хранене не съумява да обезпечи нужните съществени хранителни субстанции, даже по време на заседнали действия като наличие на среща.

Независимо от броя на калориите, уравновесената диета би трябвало да се състои от плодове и зеленчуци, постни протеини и пълнозърнести храни. Оптималното здраве включва повече от просто фокусиране върху съответен брой калории.

5. Опасност от хранителен недостиг

Основните опасности, свързани с диета с 500 калории, са свързани с дефицит на витамини и минерали. Недостатъчният банкет на съществени хранителни субстанции може да докара до разнообразни здравословни проблеми. Всъщност по-голямата част от хората не могат да задоволят потребностите си от витамини и минерали, когато употребяват по-малко от 1200 калории дневно.

За илюстрация клиниката Mayo отбелязва, че дефицитът на минерала цинк, който се намира в тиквените семки и говеждото, може да докара до загуба на коса.

Неадекватният банкет на желязо може да докара до анемия, до момента в който хронично ниските равнища на калций и витамин D могат да допринесат за остеопороза по-късно в живота.

Недостатъчният ниацин, витамин, открит в рибата звук и фурмите, може да усили риска от сърдечни удари заради артериални запушвания. От решаващо значение е да вземете поради цялостния хранителен профил на храните, които консумирате, вместо да се фокусирате само върху наличието на калории.

6. Загуба на мускулна маса

Следването на диета с 500 калории също може да съставлява риск от загуба на мускулна маса. Шарън Палмър, регистриран диетолог и създател на „ Растителна сила за живот “, акцентира, че откакто тялото ви изчерпи запасите от мазнини, то стартира да изгаря здрава мускулна тъкан.

Докато в началото може да наподобява, че загубата на мускули води до по-голяма загуба на тегло, значимо е да се признае, че не всяка загуба на тегло е от изгода. Изграждането и поддържането на мускулите е от решаващо значение за цялостното здраве. Здравословната диета би трябвало да дава приоритет на изгарянето на мазнини, като в същото време резервира мускулната маса.

7. Метаболитни промени

Важно е да вземете поради различен риск за здравето, обвързван с диета с 500 калории, което е въздействието върху вашия метаболизъм. Когато доста намалите приема на калории за нескончаем интервал от време, метаболизмът ви претърпява промени. Силното и дълготрайно ограничение на калориите може да докара до по-бавен метаболизъм, карайки ви да изгаряте по-малко калории. Освен това, до момента в който отслабвате, тялото ви се нуждае от по-малко калории, с цел да поддържа новото ви тегло спрямо първичното ви тегло.

Д-р Минди Хаар, лекар по философия, R.D., C.D.N. от Училището по здравни специалности към Нюйоркския софтуерен институт, изяснява, че доста хора имат вяра, че могат да съблюдават диета за къс интервал от време, да отслабнат и по-късно да се върнат към предходните си хранителни привички. Въпреки това, в случай че го създадат, има възможност да си възвърнат тежестта, до момента в който доближат първичното си тегло. Често загубата на тегло включва загуба както на мазнини, по този начин и на мускули, само че възобновяване на тежестта нормално е най-вече под формата на мазнини. Ето по какъв начин диетите в последна сметка могат да допринесат за дълготрайно наддаване на тегло.

Заключение

Изключително значимо е да се подложите на диета с 500 калории единствено при деликатно наблюдаване от доктор.

Въпреки че може да изпитате загуба на тегло, съществува риск от недохранване, което може да докара до разнообразни здравословни затруднения. Здравословният метод към отслабването включва приемане на разнообразна гама от хранителни субстанции от разнообразни хранителни източници, управление на размера на порциите и изгаряне на повече калории, в сравнение с консумирате.

Като следвате този метод, можете дейно да свалите килограми и да поддържате тежестта си в дълготраен проект.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР