Следственият комитет на Руската федерация съобщи, че е образувал наказателно

...
Следственият комитет на Руската федерация съобщи, че е образувал наказателно
Коментари Харесай

Русия е образувала наказателно производство срещу МНС

Следственият комитет на Руската федерация заяви, че е образувал наказателно произвеждане против прокурора и съдиите от Международния углавен съд (МНС), които предишния петък издадоха заповед за ареста на съветския президент Владимир Путин по обвинявания във военни закононарушения, предадоха международните организации.

Комитетът, който дава отговор за следствието на съществени закононарушения в Русия, съобщи, че липсват учредения Путин да може да носи наказателна отговорност и напомни, че държавните глави имат цялостен имунитет против юрисдикцията на непознати страни.

По думите на Следствения комитет " в дейностите на прокурора от МНС се съдържат признаци на закононарушения " според съответни членове на съветския углавен кодекс, като да вземем за пример умишлено обвинение в закононарушение на почтено лице, а също по този начин и подготовка на нахлуване против представител на непозната страна, ползващ се с интернационална отбрана, за усложняване на интернационалните връзки, показва ТАСС.

Стъпката, подхваната през днешния ден от съветския Следствен комитет, е алегоричен жест на опълчване в отговор на издадената предишния петък от МНС заповед за ареста на Путин, в която той и неговият комисар по въпросите на децата са упрекнати във военното закононарушение " депортиране на деца от Украйна в Русия ", показва Ройтерс. Кремъл назова издаването на заповедта възмутително, само че юридическо невалидно, защото Русия не е страна по контракта за основаване на МНС.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР