Следственият комитет на Русия (СКР) ще се задейства след обръщение

...
Следственият комитет на Русия (СКР) ще се задейства след обръщение
Коментари Харесай

Заради шега Русия ще провери песни на известни рапъри за антиполицейска пропаганда

Следственият комитет на Русия (СКР) ще се задейства след послание на " група патриоти ", обвинили рапърите със театрални имена Оксимирон (Oxxxymiron) и Нойз Ем Си (Noize MC) в " агитация на отрицателно отношение към правоохранителните органи ", а и в " опити за реабилитация на нацизма и екстремистката активност ".

Това следва от на уеб страницата на СКР, съгласно което инспекцията е поръчана персонално от ръководителя на институцията.

Рапърите, чиито същински имена са Мирон Фьодоров и Иван Алексеев, са посочени съгласно известието на СКР в " едно от средствата за всеобща информация " (медиите) в Русия.

Изглежда, става въпрос за обява в, където се оповестява за предадено на създателя Дмитрий Якушев писмо с искане да се пресече " незаконната активност " на двамата музиканти, наскоро разгласили албуми. В едната от песните на Оксимирон се отправяли обидни квалификации към съветските правоохранителни органи, а в друга намерено се романтизирали " неразрешени (екстремистки) организации " и се говорело за " реабилитация на нацизма ". Авторът на обява в блога в действителност твърди, че се шегувал, с цел да се посмеят хората.



Оксимирон издаде преди дни албума " Красота и уродство " ( " Красота и грозотия " ), с песни, някои от които са с остри послания по политически (включително външнополитически) и обществени тематики. В Русия в последните години управляващите, до момента в който доста музиканти в жанра към този момент обръщат внимание на проблемите на страната. на Народното събрание.

Двамата упоменати реализатори са известни с политическата си позиция, те бяха и измежду подкрепящите митингите против задържането и процеса на най-известния критик на Кремъл Алексей Навални.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР