Следственият комитет на Русия иска задържане под стража на Дария

...
Следственият комитет на Русия иска задържане под стража на Дария
Коментари Харесай

Обвиниха Дария Трепова в извършване на терористичен акт

Следственият комитет на Русия желае задържане под стража на Дария Трепова, която бе задържана по делото за убийството на съветския боен сътрудник Владлен Татарски в Санкт Петербург, предават ТАСС и.

" Главният следствен отдел на Следствения комитет на Русия повдигна обвиняване на Дария Трепова. Тя е упрекната в осъществяване на закононарушение по параграф " б “ на част 3 от член 205 от Наказателния кодекс на Руската федерация, част 4 от член 222.1терористичен акт, осъществен от проведена група, довел до съзнателно причиняване на гибел на разположение, нелегално носене на взривни устройства, осъществено от проведена група ", изясняват от Следствения комитет.

Следствието подаде молба до съда за избор на мярка за неотклонение във връзка с Трепова под формата на задържане под стража.

По време на следствието на закононарушението чиновниците на реда са направили обиски по местоживеене на Трепова в Санкт Петербург, разпитали са майка й и сестра й. Първоначално е формирано наказателно дело за убийството по общоопасен метод, само че по-късно е преквалифицирано по член за терористична офанзива. Националният комитет за битка с тероризма на Русия заяви, че акцията по ликвидирането на Татарски е била планувана от специфичните служби на Украйна, за нейното осъществяване са употребявани сътрудници, сътрудничещи на Фонда за битка с корупцията на Алексей Навални, който бе приет за екстремистка организация в Русия, на която е подсъдимият покровител.

Трепова беше отведена в Басманния съд на Москва за разглеждане на настояването на следствието за избиране на мярка за неотклонение за нея, оповестява сътрудник на ТАСС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР