Следственият комитет на Русия , че е образувал ново дело

...
Следственият комитет на Русия , че е образувал ново дело
Коментари Харесай

Ново дело за създаване на екстремистка група може да остави Навални в затвора до 2033 г.

Следственият комитет на Русия, че е образувал ново дело против най-известния критик на Кремъл Алексей Навални за основаване на " екстремистка организация ".

стъпка се афишира седмици откакто неговият по искане на управлението поради решение на съветски съд да утвърди (след обжалване) организацията като екстремистка.

В " екстремистка " активност СКР уличава и ръководителя на към този момент разпуснатата му мрежа от районни щабове Леонид Волков и изпълнителния шеф на ФБК Андрей Жданов дружно с още няколко техни съратници. Като " уредници " обаче следствието преглежда единствено тримата и могат да бъдат наказани на 10 години затвор. Останалите като " участници " може да прекарат 6 години зад решетките. Ако Навални се изправи пред съда и бъде приет за отговорен, той може да излезе от пандиза едвам през 2033 година

Следствието твърди, че към 2014 година Навални основал екстремистко съдружие " за да реализира екстремистка активност, ориентирана към изменение на конституционния строй в Руската федерация, подриване на публичната сигурност и държавните полезности на Руската федерация ". С дейностите си Следственият комитет стартира четвърто дело против Навални, откогато той влезе в пандиза през март. Това стана след замяната на остаряла условна присъда с ефикасна, тъй като не се явявал за регистрация в Русия по време на лекуването си в Германия след отравяне с нервнопаралитично вещество, за което Западът (и Навални) упрекват Русия.
Навални ще прекара в пандиза още две години, само че още до момента в който излежава присъдата си, ще се изправи пред нови правосъдни процеси.

Екипът му, и ново, само че се опита да употребява неговата акция за " мъдро гласоподаване ", с цел да повлияе на вота и да разбие фактическия монопол върху властта на подкрепящата Кремъл " Единна Русия ". Успехите на тази интервенция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР