Следим ситуацията отблизо. Посланикът ни в Северна Македония вече е

...
Следим ситуацията отблизо. Посланикът ни в Северна Македония вече е
Коментари Харесай

МВнР за намушкания българин в Скопие: Следим ситуацията отблизо

„ Следим обстановката от близко. Посланикът ни в Северна Македония към този момент е провел диалог с способените управляващи и е настоял за незабавно изясняване на случая и обезпечаване на сигурността на българските последователи. “

Така стартира позиция на Министерството на външните работи /МВнР/ във връзка информацията за българин, ранен в Скопие преди футболната среща сред ПФК „ Левски “ и локалния ФК „ Шкупи “. Според първичната информация, става въпрос за нахлуване в северната част на града, като са били нанесени прободни рани с хладно оръжие. От министерството допълват:

„ Консулът на България в Скопие към този момент е посетил потърпевшия български жител в болничното заведение, в което е настанен за лекуване. Според наличната информация, положението му все още се обяснява, само че няма риск за живота му. Своевременно ще предоставяме спомагателна информация по случая. “

Адвокат Петър Бозов е другар на потърпевшия и е станал свидетел на нападението. Самият той е бил ударен по главата с кол, а медици са му предложили скенер. Пред „ NOVA “ описа, че нито един от нашите сънародници, пътували с няколко автомобила, не е проведен почитател или част от агитка на тима.

„ Около 18:00 часа бяхме на входа на Скопие. Преди него всички български коли бяха подробно проверявани за съществуване на оръжия. Тръгна кордон, който ни ескортираше, само че на автомагистралата той се раздра и не бяхме добре охранявани. Преди една отбивка водачът на втората кола ми присветна и спряхме. Попита ме „ Знаеш ли накъде отиваме? “ и аз споделих – „ Да, по маршрута, който „ Левски ” ни е дал “. До нас спря патрулка и ние ги попитахме „ Надясно ли ”, а те споделиха „ Да, давай, давай ”. Точно това се оказа пътят към отбивката за Чаир махала “, описа той и добави:

„ Македонската полиция доста добре видя по какъв начин голям брой български коли се отклони и се оказаха във въпросния рисков квартал “, добави той.

След това почнал кошмарът – към тях се струпало голямо голям брой от мъже от албански генезис. Те удряли колите и намушкали Драго – приятелят на Петър. По думите му те са били бити с железни предмети и бидони.

Същевременно Виктор Стоянов от Фондация „ Македония “ е безапелационен, че нападението е от ненавист, а нападателите не са футболни хулигани. И посочи, че от полциейския вестник излиза наяве, че 2 български автомобила са се отклонили от маршрута и са навлезли в кв. „ Чаира “, който е населяван най-много от етнически албанци.

„ Сред албанското население няма антибългарски настроения “, посочи той.

Нападателите към този момент са открити от полицейските чиновници, счита Стоянов, уточнявайки, че информация за арести към момента няма. Той прикани за строги санкции.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР