Следим с безпокойство новините, идващи от Израел. Осъждаме недвусмислено атаките

...
Следим с безпокойство новините, идващи от Израел. Осъждаме недвусмислено атаките
Коментари Харесай

Вълна от възмущение от страна на световните лидери след атаките на ”Хамас” срещу Израел

" Следим с безпокойствие новините, идващи от Израел. Осъждаме недвусмислено офанзивите на Хамас. Това ужасяващо принуждение би трябвало да бъде прекъснато неотложно. Тероризмът и насилието не позволяват нищо ", безапелационен бе Борел. " Европейски Съюз показва солидарността си с Израел в тези сложни моменти ", добави той.

 

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел също осъди остро офанзивите против Израел, осъществени от линията Газа, осведоми ДПА. 

 

" Силно съдя безразборните, подхванати, против Израел и неговия народ тази заран за всяване на гнет и възникване на принуждение против почтени жители ", разяснява Мишел в обществената мрежа " Екс ".

 

" В мислите си съм с всички жертви ", добави той и изрази солидарността на Европейски Съюз с израелския народ в този отблъскващ миг.

 

Председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съобщи също в " Екс ", че нападението против Израел " е тероризъм в най-подлата му форма ". Тя добави, че " Израел има право да се пази от такива отвратителни набези ", заяви Асошиейтед прес.

 

Германия също осъди изрично терористичните офанзиви, идващи от Газа против Израел, означи немският външен министър Аналена Бербок, представена от Франс прес. По думите й Германия е изцяло солидарна с Израел и с неговото право, обезпечено от интернационалното законодателство, да се пази против тероризма.

 

Германският федерален канцлер Олаф Шолц изрази взаимност с Израел след масираната утринна офанзива на Хамас против еврейската страна, отбелязва ДПА.

 

" Дълбоко сме шокирани от ракетния обстрел от Газа и от ескалацията на насилието. Германия осъжда тези офанзиви на Хамас и застава на страната на Израел ", написа канцлерът в обществената мрежа " Екс ".

 

Френският президент Еманюел Макрон в изказване в " Екс " също осъди твърдо терористичните офанзиви, поразяващи в този момент Израел, които се правят в този момент,  и изрази цялостната си взаимност с жертвите и с техните фамилии, съобщи Ройтерс.

 

Италия поддържа правото на Израел да се пази против бруталната офанзива, която се прави на нейна територия, пък се споделя в изказване на италианското държавно управление, представено от Франс прес.

 

Рим осъжда с най-голяма неотстъпчивост терора и насилието, които в този момент се правят против почтени цивилни. " Терорът няма да надделее в никакъв случай. Ние поддържаме правото на Израел да се пази ", се показва в изказването.

 

Украйна съобщи поддръжката си за Израел в нейното право да се пази и осъди твърдо терористичните офанзиви, които са в ход против еврейската страна, включително и изстрелването на ракети против цивилни в Йерусалим и Тел Авив, се споделя в изказване на украинското министерство на външните работи.

 

" Изразяваме нашата поддръжка за Израел в нейното право да се пази и да пази народа си ", се добавя в текста.

 

Русия прикани за въздържаност след офанзивите на Хамас против Израел, съобщи Франс прес.

 

" Ние сме в контакт с всички в този момент. С израелците, с палестинците и с арабите ", съобщи Михаил Богданов, заместник-министър на външните работи и емисар на Кремъл за Близкия изток и Африка.

 

Египет предизвести за сериозните последици от ескалацията в Израел, съобщи Ройтерс. В изказване на египетското министерство на външните работи се приканва за оптималната въздържаност и за отбягване на излагане на цивилните на по-нататъшна заплаха.

 

Индия съобщи, че е солидарна с Израел, съобщи Франс прес.

 

" Дълбоко съм шокиран от информациите по отношение на терористичната офанзива в Израел ", написа индийският министър председател Нарендра Моди в Екс. " Ние сме солидарни с Израел в тези сложни моменти ", добави той.

 

 

 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР